Vairāk nekā 3500 sievietes pieteikušās bezmaksas apmācībām par tehnoloģijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Saistībā ar negaidīti lielo pieprasījumu, pieteikšanās termiņš apmācībām "Iepazīsti tehnoloģijas" pagarināts līdz 31. jūlijam un pirmo nodarbību rīt, 28. jūlijā, plkst.18, nolemts raidīt publiski visiem interesentiem tiešsaistē - "Riga TechGirls" "Facebook" lapā.

Turpmākās nodarbības būs pieejamas tikai reģistrētajām lietotājām īpaši tam izveidotā slēgtā grupā, lai varētu uzdot jautājumus un iegūt padziļinātāku ieskatu. Katra nodarbība būs skatāma arī ierakstā, dalībniecei ērtā laikā.

"Sapratām, ka vajadzība pēc šāda veida apmācībām pārsniegusi mūsu pašu ekspektācijas, bet vēlamies dot iespēju iepazīt tehnoloģijas pilnīgi visām interesentēm! Tāpēc esam nolēmušas nedaudz pagarināt pieteikšanās termiņu - līdz šai piektdienai, 31. jūlijam.

Aicinām visus, kuri pazīst kādu sievieti, kurai šīs zināšanas varētu palīdzēt atrast darbu, pārkvalificēties vai veidot izaugsmi savā karjerā, nodot šo ziņu tālāk, lai netiek palaista garām šī iespēja," komentē Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja.

Mācības nodrošina biedrība Riga TechGirls, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sievietes, aicinot pievienoties tehnoloģiju jomai. Bezmaksas tiešsaistes programma bez konkursa pieejama pateicoties pirmajam filantropijas organizācijas Google.org atbalstam Latvijā un Lietuvā, kurš tika izsludināts 9. jūlijā. Interese par mācībām ir ļoti liela, un kopā abās valstīs ir saņemti teju 10 tūkstoši pieteikumu.

"Iepazīsti tehnoloģijas" ir pirmais bezmaksas tiešsaistes kurss, kas paredzēts sieviešu kvalifikācijas celšanai un pārkvalifikācijas uzsākšanai, lai attīstītu izpratni un spējas tehnoloģiju jomā. Mācību kurss norisināsies 3 mēnešu garumā 1-2 reizes nedēļā, nodrošinot vairāk kā 20 dažādu lekciju, semināru un darbnīcu.

Mācību saturs būs pieejams tikai reģistrētajām dalībniecēm tiešsaistē, bet to būs iespējams noskatīties arī ierakstā, sev ērtā laikā. Vismaz 150 absolventēm būs iespēja pēc programmas turpināt sava ceļa attīstību ar individuāli izvēlētu mentoru no tehnoloģiju sfēras.

Katra sesija būs stundu līdz pusotru stundu gara ar iespēju pēc tās nokārtot testu, lai nostiprinātu zināšanas. Dalībnieces, kas būs veiksmīgi nokārtojušas visus testus, mācību beigās saņems sertifikātu, apliecinot veiksmīgu zināšanu apguvi.

Sesiju tēmas būs saistītas ar plašu informācijas spektru par tehnoloģijām, sākot no tā, kā tās maina pasauli, kādas karjeras iespējas ir pieejamas Latvijā, kādas prasmes ir nepieciešamas, lai tajās sāktu darbu, kā atšķiras IT un inženierijas jomas, kādi uzņēmumu veidi, programmēšanas valodas un lomas ir populāras un kāda ir ikdiena strādājot IT.

Reģistrēties programmai var līdz 31. jūlijam!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu