Plāno paplašināt elektroniski pieejamo vilciena biļešu veidus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens atiet pirmajā reisā no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uz Siguldu.
Jaunais AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens atiet pirmajā reisā no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uz Siguldu. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

"Pasažieru vilciens" plāno paplašināt elektroniski pieejamo biļešu veidus, trešdien, 29. jūlijā, intervijā Latvijas Radio sacīja "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Plānojam mūsu lietotni attīstīt, ieviešot jaunus biļešu veidus, kaut vai, piemēram, mēneša biļetes, kuras šobrīd nav iespējams iegādāties lietotnē," teica kompānijas vadītājs.

Viņš arī minēja, ka elektroniski iegādātajām biļetēm vēl kādu laiku varētu tik saglabātas piemērojamās atlaides, lai veicinātu elektronisko biļešu iegādi.

Tāpat Grigulis pauda, ka, piemēram, Igaunijā gandrīz 90% no visām biļetēm tiek iegādātas elektroniski.

"Tas ir labs mērķis, kas mums būtu uzstādāms un sasniedzams," sacīja "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs, vienlaikus atzīstot, ka šobrīd Latvija vēl ir diezgan tālu no šāda līmeņa - elektroniski tiek iegādāti 40-45% biļešu, ņemot vērā, ka ne visa veida biļetes ir pieejamas elektroniski.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008. gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu