Ar tādu elpu pie karaliskā galda nesēžas! Ko nedrīkst servēt Elizabetes II ģimenes locekļiem?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anglijas karaliene Elizabete II.
Anglijas karaliene Elizabete II. Foto: AFP/SCANPIX

Nevienu nepārsteigs tas, ka karaļnama pārstāvji gluži nedrīkst uzvesties, kā viņiem labpatīk - eksistē stingra etiķete, kurai ir jāpakļaujas. Kā izrādās, ierobežojumu skaitā ir arī dažādi ēdieni, kuru baudīšana aristokrātiem var beigties ar nepatikšanām.

Ķiploki

Ķiploki ir pirmie šajā "tabu" sarakstā. It kā jau skaidrs - smakojoša elpa neiederas oficiālajās sanāksmēs, kurās jāpiedalās karaļnama pārstāvjiem. Pat ģimenes svinībās, kāzās un dzimšanas dienās, monarhu ģimenes pārstāvjiem tiek gatavots ēdiens bez sīpoliem un ķiplokiem, jo ​​to "aromāts" bieži jūtams arī nākamajā dienā. 

Jūras veltes

Aizliegtas ir jūras veltes un puscepta gaļa - tās monarhi neēd, lai izvairītos no saindēšanās, alerģiskām reakcijām un diskomforta kuņģī. Tiesa, šo noteikumu stingri ievēro tikai karaliene. Princis Viljams dievinot suši un princis Čārlzs labprāt ēdot gliemenes.

"Foie gras"

"Foie gras", ar varu barotu mājputnu aknu pastēte, ētisku apsvērumu dēļ tika izslēgta no karaliskās ēdienkartes: 2008. gadā princis Čārlzs uzstājās, aizstāvēdams putnus, un ierosināja pilnībā atteikties no šā garduma.

Kartupeļi, makaroni un rīsi

Tieši tā - karaļnama pārstāvji stingri ierobežo mielošanos ar šiem daudz ogļhidrātus saturošajiem pārtikas produktiem. 

Šīs idejas iniciatore ir pati karaliene, kas tā vietā dod priekšroku zivīm, gaļai un dārzeņiem. Tomēr, uzņemot ciemos Romas pāvestu, karaliene vienojās kopīgā pastas ēšanā ar Francisku I. 

Vidēji vai maz cepta gaļa

Karaliskā ģimene, pasūtot steiku, nekad neizvēlēsies to baudīt maz apceptu un arī pat vidēji apceptu. Karaliskajai ģimenei vienmēr tiks pasniegts tikai labi izcepts steika gabals, lai izvairītos no jebkādu baktēriju, tostarp salmonellas, "viesošanās" monarhu vēderos. 

Tas nozīmē, ka pavāriem ir jāatrod patiešām augstvērtīga gaļa, kas, labi izcepta, tāpat kusīs uz mēles, kas, kā kulinārijas lietpratēji labi zina, nav viegls uzdevums!

Tomātu pasta

Lai kā itāļu pavāri apvainotos, kad karaliskā ģimene viesojas Itālijā, viņi nedrīkst ēdienu pasniegt ar tomātu pastu. Šāds noteikums attiecināms uz publiskām vakariņām, kurās pie galda jāsaka runas un tosti.

Kā gan izskatītos, ja karaliene pie galda pieceltos ar sarkanu traipu uz kleitas vai vēl ļaunāk - atteiktos pildīt etiķeti un paliktu sēdot. Galu galā - koši sarkanā kleitā karaliene tā arī nekad nav redzēta!

Īpaši asi ēdieni

Nē, tā nav iedomība, jo karaliskajai ģimenei patiešām garšo Āzijas ēdieni. Tomēr svarīgos banketos etiķete nepieļautu pēkšņu klepošanu vai sēkšanu no pārāk asiem pipariem vai karija. 

Protams, arī karaļnama pārstāvji varētu nebūtu raduši pie pārlieku asiem ēdieniem, tāpēc izbraukumos uz Austrumu valstīm monarhi un hercogi diemžēl bieži atsakās no vietējās virtuves.

Krāna ūdens

Karaliene nekad nedzers ūdeni no ūdens krāna vai akas - jau sen monarhu uzvedības protokolā ir noteikts, ka karaliskās ģimenes pārstāvim drošības pēc uzturā jālieto ūdens no pudeles. Elizabete II esot iecienījusi tikai "Hildon" - pašmāju minerālūdens ražotāju. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu