Garā mūžā uzkrātas zināšanas - 122 gadus veca sieviete nosauc savus mīļākos pārtikas produktus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Franciska Susano.
Franciska Susano. Foto: Facebook

122 gadus vecā Franciska Susano pretendē uz pasaules vecākās sievietes godu - lai arī ilgdzīvotāja nav apgalvojusi, ka ir atradusi mūžīgās dzīvības grālu, viņa žurnālistiem ir pastāstījusi, ko lieto savā ikdienas uzturā, vēsta portāls "Segodna".

Sieviete, kura dzīvo Kabankalanas pilsētā Filipīnās minējusi savas domas par to, kā viņai ir izdevies piedzīvot mūžu, kura laikā pasaule nudien ir mainījusies līdz nepazīšanai. Susano ir visu dzīvi strādājusi lauksaimniecībā un laidusi pasaulē 14 bērnus.

Ikdienā viņas dzīvē prieku ir ienesis mūzikas instruments - sieviete vēljoprojām kaislīgi spēlē mutes ermoņikas. Viņas mīļākie pārtikas produkti ir svaigi dārzeņi, kurus, pēc sievietes teiktā, viņa bauda katru dienu.

Franciska īpaši izcēlusi kabačus, baklažānus, dažādus sakņaugus un medu.

Pašlaik Franciska Susano pretendē uz pasaules vecākās sievietes godu - viņas dokumentos minēts, ka sieviete ir dzimusi 1897. gada 11. septembrī. Šo informāciju pārbauda Filipīnu valdība - ja sievietes vecums tiks apstiprināts, viņa oficiāli kļūs par pasaules rekordisti.

Gada sākumā no šīs pasaules atvadījās pasaules vecākais vīrietis - 112 gadus vecais japānis Čitetsu Vatanabe. Viņš no dzīves šķiries vien divas nedēļas pēc vecākā vīrieša titula saņemšanas, vēsta "Pasaules Ginesa rekordi" sociālajā tīklā "Facebook".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu