Seši produkti, kurus kosmetologi iesaka nelietot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Portāls "Huffington Post" aptaujāja četrus dermatologus un sastādīja sešu produktu sarakstu, kas būtu nekavējoties jāizmet no kosmētikas somas, vēsta portāls "The Domashny Ochag magazine". 

1. Saules aerosoli

No pirmā acu uzmetiena tas ir reāls risinājums tiem, kam nepatīk losjoni, bet profesionāļi neatzīst aerosolus: tie nenodrošina pietiekamu aizsargājošu slāni uz ādas. "Puse no aerosola paliek gaisā. Tas ir nepareizs veids, kā iegūt uzticamu aizsardzību pret sauli," vēsta Reičela Nazariana no dermatoloģijas apvienības Ņujorkā.

2. Sauļošanās eļļas

Sliktas ziņas tiem, kam patīk sevi ieeļļot un sauļoties: šīm eļļām ir ļoti zems SPF līmenis un tās var aizsprostot poras.

3. Toniks

Notīri, tonizē, mitrini - mēs atkārtojam šos trīs ādas kopšanas posmus kā mantru, taču izrādās, tonizējošo posmu labāk izlaist. Šie produkti bieži satur spirtu, kas sausina ādu. Dermatoloģe Dženifera Čvaleka iesaka toneri aizstāt ar rožu ūdeni - rožu ēterisko eļļu. Tā labi mitrina ādu un nomierina jebkuru iekaisumu, jo satur vitamīnus un antioksidantus.

4. Parabēni

Parabēni ir konservanti, kurus pievieno kosmētikai, lai ierobežotu baktēriju, pelējuma un rauga augšanu. Mitrinātāji un anti-novecošanās krēmi bieži satur metil-, etil-, propil- un butilparabēnus. Jaunākie pētījumi ir nopietni kaitējuši parabēnu reputācijai: zinātnieki liek domāt, ka tie var kaitēt ādas veselībai. Daudzi kosmetologi uzskata, ka parabēni var ietekmēt priekšlaicīgu ādas novecošanos. 

5. Viesnīcu ziepes

Gandrīz katra viesnīca vannas istabā viesiem noteikti nodrošina ziepes, šampūnu un dušas želeju. Pirms to izmantošanas padomājiet divreiz.

"Es viesnīcās esmu ļoti uzmanīgs un nekad nelietoju viesnīcu ziepes. Tās pārāk sausina ādu," saka dermatologs Seimērs Jēbers.

Tā iemesls ir aromatizētāju pārbagātība - ādas kopšanas speciālisti iesaka pēc iespējas izvairīties no pārāk smaržīgiem produktiem, ieskaitot smaržas.

6. Pīlinga skrubji

Kopš 2015. gada ASV ir aizliegti visi produkti, kas satur pīlinga mikrodaļiņas. Kosmetologi tos aizvieto ar glikoliem - līdzekļiem, kas maigi iznīcina atmirušās ādas slāni, nevis mehāniski to noņem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu