PVO brīdina: Iespējams, "sudraba lodes" pret Covid-19 nekad neieraudzīs dienas gaismu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pasaules veselības organizācija (PVO) norādījusi, ka pastāv ļoti liela iespējamība, ka vakcīna pret jauno koronavīrusu Covid-19 tā arī varētu tikt neatklāta, vēstī raidsabiedrība BBC.

Organizācijas direktors Tedros Adanoms Gebrejesus preses brīfingā pauda, ka "šobrīd mums nav "sudraba lodes" pret Covid-19 - iespējams, tādas mums nebūs nekad".

Gebrejesus norādīja, ka tieši šī iemesla dēļ ir ļoti svarīgi cilvēkiem visapkārt pasaulei būt atbildīgiem un turpināt ievērot fizisko distancēšanos, roku higiēnu un nēsāt sejas aizsargmaskas. "Dariet to visu," aicināja PVO direktors.

Pasaulē ar Covid-19 inficēti vairāk nekā 18 miljoni cilvēku. No vīrusa miruši teju 700 000, vēstīts Džona Hopkinsa Universitātes apkopotajos datos.

Preses brīfingā no Ženēvas Gebrejesus atklāja, ka iespējamās zāles pret Covid-19 vēl aizvien aktīvi tiek pārbaudītas.

"Vairākas vakcīnas šobrīd atrodas klīnisko testu trešajā fāzē. Mēs visi ceram, ka mums būs pieejamas efektīvas vakcīnas, kas aizsargās ļaudis pret inficēšanos ar Covid-19."

"Jāatceras, ka mums šobrīd nav "sudraba ložu" pret vīrusu un tādu mums nekad, iespējams, nebūs," vēlreiz atgādināja PVO vadītājs. "Pagaidām cīņa ar Covid-19 pandēmijas izraisītajiem uzliesmojumiem aprobežojas ar ļaužu testēšanu, izolēšanu un saslimušo koktaktpersonu apzināšanu."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu