"Klienti vēlas, lai atklājam cilvēku neuzticību." Lai izbeigtu attiecības, Japānā cilvēki nolīgst īpašus aģentus

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Japānā ir iespējams noalgot privātu aģentu, kurš tiek dēvēts par "wakaresaseya" (latviski "atvadu veikals"), lai viņš apzināti savaldzinātu līgavu un izjauktu ģimeni vai attiecības, vēsta raidorganizācija BBC.

2010. gadā Takeši Kuvabara tika notiesāts par savas mīļākās Riē Isohatas slepkavību. Pasaules uzmanību piesaistīja nevis traģiskais atgadījums, bet gan fakts, ka "wakaresaseya", kuru bija noalgojis Isohatas vīrs, lai izjauktu abu laulību.

Kuvabara pats bija precējies un viņam jau bija bērni, taču tas netraucēja aģentam darboties šajā industrijā. 

Viņš ar Isohatu satikās lielveikalā un stādījās priekšā kā IT speciālists. Viņa vienkāršība apbūra sievieti un abu starpā sākās mīlas dēka, kas galu galā beidzās ar īstām attiecībām.

Tikmēr Kuvabaras kolēģis tēloja paparaci un nofotografēja abus mīlniekus viesnīcā. Šie materiāli kalpoja kā pierādījums Isohatas vīram, lai būtu iemesls pārtraukt laulību.

Japānā, lai šķirtu laulību ir jāiesniedz lietišķi pierādījumi, kas apliecina, ka vīrs vai sieva ir bijuši neuzticīgi.

Kad Isohata uzzināja par sava vīra un Kuvabaras vienošanos, sieviete nekavējoties vēlējās pārtraukt abu attiecības

Nevēlēdamies sievieti laist vaļā, Kuvabara nošņaudza Isohatu ar virvi. Pēc gadu ilgiem tiesu procesiem afēristam tika piespriests 15 gadu cietumsods.

Kuvabaras lieta mainīja industrijas attīstību

Šis negadījums kalpoja par lielu mācību visai "wakaresaseya" industrijai, kā arī šajā jomā notika plašas pārmaiņas. Viena no būtiskākajām izmaiņām bija tāda, ka aģentiem ir jāiegūst sertificēta apliecība, lai varētu darboties šajā industrijā.

Tāpat šī traģiskā negadījuma rezultātā industrijai tika pievērsta vēl lielāka uzmanība, kas aģentiem lika darboties daudz uzmanīgāk.

"Šāds pakalpojums pavisam noteikti nav lēts.

Lielākoties mūsu pakalpojumus izmanto tikai turīgākie cilvēki," skaidroja privātais aģents Jusuke Močizuki.

Vīrietis visu dzīvi bija aizrāvies ar dažādām lietām, kas saistītas ar izmeklēšanām. Tagad Močizuki ar šo pelna savu iztiku. 

"Par vienu izbeigtu laulību vai attiecībām es parasti saņemu vairāk nekā 400 000 jēnu (aptuveni 3300 eiro)," skaidroja aģents.

Močizuki norādīja, ka lietas mēdz būt arī sarežģītas, jo pašam nākas meklēt visu nepieciešamo informāciju. "Tādā gadījumā veiksmīgi atrisināta lieta pasūtījumam izmaksā aptuveni 20 000 000 jēnu (aptuveni 161 000 eiro)."

Parasti šādi gadījumi esot saistīti ar politiķiem, slavenībām, jo, darbojoties ar šāda statusa cilvēkiem, esot nepieciešama lielāka slepenība un piesardzība.

Šādi pakalpojumi tiek raksturoti kā "izvairīšanās no konfrontācijas". Tas ir veids, kā īstermiņā atrisināt sarežģītas situācijas bez konfliktiem. 

Arī sieva vai vīrs, kurš kuram tika piesaistīts aģents, centīsies izvairīties no konfliktiem, jo jau būs pārņemti ar jaunajām attiecībām. Tādējādi laulības šķiršanas process kļūst pavisam viegls.

Močizuki atklāja, ka viņa klienti parasti nav precēti. "Lielākoties klienti vēlas nevis izšķirties, bet gan izšķirt savas otras pusītes mīlas dēkas."

Kā notiek lietas izmeklēšana?

"Piemēram, kāda sieviete vārdā Aja tic, ka viņas vīram Bungo ir dēka ar citu sievieti. Aja nolīgst mūsu privāto aģentu Čikadi," stāstīja Močizuki.

Aģents savu darbu sāk ar izpēti - aplūko visus materiālus, kurus viņam iedevusi Aja, izseko Bungo, pārmeklē viņa sociālos tīklus.

Tālāk Čikadi lietai piesaista vēl vienu aģentu Daisuki, kurš sadraudzējas ar Bungo. Pateicoties Čikadi iegūtajai informācijai, otra aģenta darbs kļūst vēl vienkāršāks, jo Daisuke zina par kādām tēmām runāt ar Bungo.

Tā Daisuke uzzina informāciju, ka Bungo ir draudzene Emija. Daisuke lietai piesaista trešo aģentu - šoreiz sievieti vārdā Fumika. 

Fumika iepazīstas ar Emiju un sadraudzējās, uzzinot, kāds būtu viņas ideālais vīrietis. Tālāk Fumika lietai piesaista vēl vienu aģentu - Goro. 

Goro ir aģents, kurš perfekti atbilst Emijas aprakstam par viņas ideālo vīrieti. Goro pavedina Emiju, taču viņi nepārguļ, jo aģentiem tas esot stingri aizliegts.

Emija iemīlas savā ideālajā vīrietī un nolemj pārtraukt attiecības ar Bungo, bet Goro laika gaitā attālinās no sievietes un attiecības izbeidz.

"Šāda speciālā operācija ar četriem aģentiem parasti ilgst četrus mēnešus.

Tas ir ļoti laikietilpīgs darbs un aģentiem detalizēti ir jāpārzina Japānas likumdošana," skaidroja Močizuki.

Tāpat aģentus varot nolīgt, ja cietusī persona vēlas mantisku kompensāciju par šķiršanos. Tādā gadījumā aģents ievāc pierādījumus un nodod tos attiecīgajām iestādēm, beigās saņemot naudas kompensāciju.

Močizuki norāda, ka šis darbs palīdzējis viņam daudz vairāk izprast cilvēku uzvedību. "Tagad es skaidru redzu, cik daudz cilvēki melo, pārspīlē un to, kā tiek interpretētas dažādas lietas."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu