Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

12 lietas, kas jāzina par mīlēšanos pēc 40

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Vai ar vecumu jūsu dzīvē būs mazāk intīma kontakta? Kāda būs dzimumdzīve pieaugušā vecumā? Kas var uzturēt augstu jūsu libido arī pēc 40 gadiem? Uzzini, kas tevi sagaida intīmajā dzīvē sasniedzot noteiktu vecumu, vēsta portāls "Wday". 

Līdz 40 gadu vecumam daudziem pāriem ir vairāk brīvā laika - bērni jau ir izauguši, ir stabils darbs, beidzot varat atpūsties un izbaudīt savu dzīvi. Vai sekss ietilpst jēdzienā "jūsu pašu dzīve", ko nākotnē gaidīt no gultas ainas, vai ir vērts par to runāt ar savu partneri un vai ir kāds veids, kā pagarināt seksuālās aktivitātes gadus?

1. Vairāk seksuālās brīvības

Apgalvojums, ka pēc 40 ir mazāk seksa, ir viens no novecošanas mītiem. Patiesībā daudzi pāri atzīst, ka, sākoties šim vecumam, viņu intīmā dzīve, gluži pretēji, dzirkstī ar daudziem jauninājumiem. ASV saskaņā ar seksuālās uzvedības pētījumu aptuveni 70 procentiem vīriešu un 74 procentiem sieviešu ir regulārs sekss pēc 40 gadu vecuma. Apmēram 30 procenti ir intīmi arī 70 gadu vecumā. Krievijā situācija ir aptuveni tāda pati, kur seksuālās attiecības ir līdz pat 80 gadu vecumam.

"Pāri, kuri vecāk par 40 gadiem ir vairāk motivēti izpētīt dažādus seksualitātes aspektus. Viņi ir brīvāki, atvērtāki jaunām lietām - viņi izmēģina lomu spēles, kopā skatās erotiku. Viņi jau ir seksuāli pārliecināti un gatavi apzinātākai tuvībai," saka Losandželosas psihologs Šenons Čavess.

2. Priekšspēle kļūs garāka

Tā vairs nav kaprīze, bet gan nepieciešamība. Ir nepieciešams ņemt vērā hormonālās izmaiņas vīriešu un sieviešu ķermenī. Šajā vecuma pāriem ir nepieciešams ilgāks laiks, lai izjustu vēlmi pēc tuvības. Daudzas sievietes, tieši pretēji, uzskata šo punktu par plusu, atzīmējot, ka partneri pēc 40 gadiem kļūst mazāk savtīgi un daudz labāk tiek galā ar uzdevumiem nekā jaunībā.

3. Jums joprojām ir jāizsargājas

Vecums nepasargās no bīstamām slimībām un grūtniecības. Jā, daba radīja cilvēku tā, lai viņš jaunībā varētu pavairot pēcnācējus. Pēc 40 gadiem sievietes ķermenī notiek nopietnas izmaiņas, mainās hormonālais fons, dzemdē aug endometrijs, kas neļauj olšūnai piestiprināties pie sienas. Visus šos argumentus par ieņemšanas neiespējamību sagrauj realitāte: grūtniecība ir iespējama, taču ir jāņem vērā visi iespējamie veselības riski.

4. Sports palīdzēs uzlabot seksu

Vēlme pēc 40 paliek nemainīga, bet tagad ķermenis jau var izturēties nodevīgi. Ārsti saka, ka ir vērts pievērst lielāku uzmanību signāliem, kad kaut kas sāk durt vai spiest krūtīs - ir iespējamas sirds problēmas. Būs labāk, ja sekss nav jūsu vienīgā fiziskā aktivitāte. Reģistrējieties sporta zālei vai treniņiem mājās, skrieniet, peldiet, uzlabojiet savu veselību, piemērota figūra būs patīkams bonuss.

5. Sarunājieties ar savu partneri

Mīlestības intīmā dzīvē ir raksturīga pāriem jebkurā vecumā. Jautājums ir, kā izdzīvot šo situāciju. Ļaujiet tai iet savu gaitu un, iespējams, attālināsieties viens no otra. Vai arī runājiet. "Runāt par seksu ne vienmēr ir veselīgi. Biežāk tā ir kritika, kas diez vai palielina vēlmi pēc savienojuma. Svarīga problēmas risināšanas sastāvdaļa ir spēja mierīgi, pamatoti un detalizēti sarunāties. Ja tas neizdodas, nevilcinieties apmeklēt psihologu," saka Čavess.

6. Prieks ir arī intīmajā dzīvē

Ārsti atspēko mītu, ka ar vecumu cilvēks zaudē iespēju izjust prieku. Lai gan objektīvu iemeslu dēļ dažiem pāriem seksa laikā var rasties diskomforts. Tomēr to var novērst, konsultējoties ar ārstu.

7. Vīrieši var būt izturīgāki

Ar vecumu vīrieši vairāk kontrolē procesu un var pagarināt seksa ilgumu. Viņi daudz uzmanīgāk izturas pret partnera vēlmēm.

8. Vīriešiem vajadzētu pārskatīt uzturu 

Pirms došanās uz aptieku meklēt libido stimulējošas zāles, izmēģiniet drošāku veidu, kā saglabāt savu vīrišķo spēku - ar diētas palīdzību. Palīdzēs flavonoīdi, jo tā tiek dēvēta augu izcelsmes vielu klase, kuru norijot tā aktivizē fermentu darbu. Mellenes, ķirši, redīsi, veseli graudi, zivis un jūras veltes, augu eļļas, pupas, rieksti - tas viss labvēlīgi ietekmē sirds izturību. 

9. Pietuvojaties arī ikdienā

40 gadu vecumā jums nav jāplāno sekss kā agrāk. Pāri, kā likums, jau dzīvo vieni, bērni ir aizbraukuši. Bezmaksas vakarus var veltīt sarunai, gājienam uz filmām, kaut kādām kopīgām aktivitātēm, kas rada patīkamas emocijas abiem. Tuvums pēc šādiem vakariem vairs nebūs parasts un ikdienišķs.

10. Pievērsiet uzmanību savam ķermenim.

Ķermenis gadu gaitā mainās neatkarīgi no tā, vai tas mums patīk vai nē. Ir svarīgi to mīlēt. Ne tikai rūpējieties par savu veselību, pārtrauciet ēst ātros ēdienus un atsakieties no sliktiem ieradumiem, proti, rūpējieties: pierakstieties uz masāžu, ārstēšanu skaistumkopšanas salonā.

Jums ir daudz lielāka iespēja izbaudīt savu ķermeni, ja jums tas patīk.

11. Pareizi uztveriet noraidījumu

Jūs nevarat pieņemt, ka atteikšanās no seksa ir kā atteikšanās no jums. Noraidītā persona partnera reakciju nedrīkst uztvert kā apvainojumu. Padomājiet par to kā parastu situāciju, piemēram, ja jūs uzaicinājāt viņu uz vakariņām un viņš nav izsalcis.  Atteikumu nevar uztvert personīgi, tas, visticamāk, nozīmē vienkārši "darīsim to citā laikā".

12. Galvenais jutekļu orgāns

Intīmas attiecības nav tikai par seksu. Pievērsiet uzmanību galvenajām maņām, un tās nav tās, ko jūs, iespējams, domājāt. Tā ir āda. "Ādā ir 1000 nervu galu uz kvadrātcollu, kas ir gandrīz bezgalīga pieredze," sakaDžesijs Līders, laulību un ģimenes terapeits Mineapolē. Pieskaršanās, pat ja tā nav ieplānota intīma, var palīdzēt jums tuvināties un justies labi. Tas ir veids, kā labāk iepazīt vienam otru un atjaunot uguni attiecībās.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu