Covid-19 dēļ tiek atlikts Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Agnis Melderis

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā ir atlikts uz nenoteiktu laiku, ceturtdien vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Latvijas Riteņbraukšanas federācija, ņemot vērā, ka ar Covid-19 inficētie ir arī riteņbraucēju vidū, ir pieņēmusi lēmumu uz šobrīd nenoteiktu laiku atcelt no 19. - 23.augustam Rīgā un Lietuvas pilsētā Jonavā plānoto Latvijas un Lietuvas čempionātu šosejas riteņbraukšanā.

Šosejas riteņbraukšanas saimi Latvijā skāris vīruss Covid - 19. Īsā laikā vīruss atklāts desmit jauniem riteņbraucējiem. Tāpat vīrusa izplatība palielinājusies arī Lietuvā. Tieši tur bija plānots notikt Latvijas un Lietuvas čempionātam šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā.

Pēc konsultācijas ar slimību kontroles un profilakses centru (SKPC), un Lietuvas Riteņbraukšanas federāciju, pieņemts lēmums atcelt sacensību norisi tām paredzētajā laikā un vietā. Ir skaidrs, ka čempionāta norise Lietuvā vairs šogad nebūs iespējama.

LRF meklē risinājumus aizvadīt nacionālo čempionātu augusta beigās vai septembrī vismaz daļā no paredzētajām vecuma un meistarības grupām. Ja situācija būs labvēlīga, amatieru čempionāts grupas braucienā varētu risināties Dobelē 30.augustā.

Tiek izskatīta iespēja aizvadīt arī individuālā brauciena sacensības vairākām vecuma un meistarības grupām jau septembra mēnesī.

LRF nekavējoties informēs par pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar čempionāta iespējamo norisi un vecuma grupām, kas tajā piedalīsies.

Citu sacensību norise šobrīd nav atcelta, tomēr LRF sniegusi organizatoriem visu aktuālo informāciju. Turpinās sadarbība arī ar SPKC, lai precizētu aktuālo situāciju. Nepieciešamības gadījumā nekavējoties tiks pieņemti turpmāki lēmumi.

Pagājušajā diennaktī, veicot 1829 Covid-19 testus, reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, un puse no tiem saistīta ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, liecina SPKC apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atbraukuši no ārvalstīm - Serbijas un Īrijas. Vēl deviņi saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, bet ar septiņām personām sākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā līdz šim veikti 207 909 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1275 personas un 1070 izveseļojušās, bet 32 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Stacionāros patlaban ārstējas seši ar jauno koronavīrusu sasirgušie, un visiem slimības gaita ir vidēji smaga. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 191 Covid-19 pacients, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu