Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis dalās pārdomās par Baltkrievijā notiekošo (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Bardelis
Kārlis Bardelis Foto: No personīgā arhīva

"Droši vien esat manījuši ziņas par Baltkrieviju un es nevaru izlikties, ka neredzu to, kas notiek. Es domāju, ka saprotat - Baltkrievijas robeža ir 250 kilometru attālumā, Minskas - nepilnu 500 kilometru attālumā no Rīgas," savas pārdomas "Facebook" tiešraidē sāk pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis.

Kārlis pauž savu sašutumu, atzīstot, ka doma par šādiem notikumiem jebkur pasaulē šķiet kosmiska, bet apziņa, ka šis viss notiek kaimiņos, to padara vēl neaptveramāku.

"500 kilometri - kas tas vispār ir?! Sviests kaut kāds... Pirms dažiem gadiem ar draugiem braucām Baltijas ceļa atceres pasākumā - 600 kilometrus ar riteni nobraucām 24 stundās. Tas nozīmē, ka man vajadzētu diennakti, lai ar riteni nokļūtu līdz Minskai.

Tas, kas tur notiek, ir neaprakstāmi.

Protams, mums visiem dzīves turpinās, viss plūst uz priekšu. Es, protams, esmu pret jebkādu agresiju un neuzskatu, ka tas ir pareizais risinājums, taču es zinu arī to, ka, tuvojoties sauszemei - salai vai pussalai - ir paisumi un bēgumi. Kad ir bēgums, vienkārši jāiztur. Ir jāiztur un jātiek pāri tam laikam.

Baltkrievijas tauta ir izgājusi ielās un mēģina izturēt bēgumu, kas tur tagad notiek," stāsta Kārlis.

Tiešraides noslēgumā viņš aicina "visus, kam nav vienalga" pievienoties pie Baltkrievijas Republikas vēstniecības.

"Visus, kam nav vienalga, aicinu tikties sešos vakarā pie vēstniecības. Vienkārši esiet tur un parādiet savu attieksmi. Pa jums nešaus. Kaut vai klusējiet, bet atnāciet un parādiet brāļu tautai, ka jums nav vienalga. Paldies un tiekamies sešos," aicina Kārlis.

Jau vēstīts, ka svētdien, 9. augustā, notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā izcēlušies protesti pret Lukašenko, kas izvērtušies sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu otrās diennakts laikā aizturēti vairāk nekā 2000 cilvēku.

Trešdien, 12. augustā, Rīgā, iepretim Baltkrievijas vēstniecībai, notiek pikets, lai paustu atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu