Mūžībā devusies bijusī Valmieras teātra aktrise Mudīte Rāka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Mūžībā 65 gadu vecumā devusies bijusī Valmieras teātra aktrise Mudīte Rāka, aģentūru LETA informēja teātrī.

Rākas dzimta nākusi no Priekuļiem Cēsu novadā. Pēc Cēsu Valsts ģimnāzijas beigšanas viņa iestājās Latvijas Valsts universitātē un studēja filoloģiju.

Kā pavēstīja teātrī, brīvajos brīžos Rāka nodarbojās ar mākslas vingrošanu, kur iepazinās ar savu nākamo kursa biedreni un tuvāko teātra domubiedri, Nacionālā teātra aktrisi Indru Burkovsku. Cēsu Tautas teātrī gūtā pieredze vilināja uz teātri, un Rāka iestājās Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē, kuru viņa absolvēja 1978.gadā.

Kā viena no 14 jaunajiem pirmā Valmieras teātra kursa aktieriem, 1978.gadā Rāka kļuva par Valmieras teātra aktrisi. Spēlēja Leldi Raiņa "Spēlēju, dancoju" un Lienīti "Mīla stiprāka par nāvi", Varju Antona Čehova "Ķiršu dārzā".

Ar ilggadējo Valmieras teātra režisoru Valentīnu Maculēviču Rākai izveidojās ne tikai labākā radošā sadarbība, bet tika nodibināta arī ģimene, kurā uzauga divi dēli.

Savu pēdējo lomu Rāka nospēlēja režisora Feliksa Deiča Ļeva Tolstoja "Anna Kareņina" iestudējumā 1996.gadā. Pēc tam viņa no teātra aizgāja pavisam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu