Esi sailgojies pēc ceļošanas? Kamēr gaisa satiksme slēgta, Taivānā iespējams "aizlidot uz nekurieni"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Covid-19 krīze ietekmējusi teju vai visas dzīves jomas.Jjo īpaši pandēmijas dēļ samazinājusies iespēja ceļot. Lai gūtu kaut nelielu peļņu, kāda aviokompānija Taivānā piedāvā "lidojumus uz nekurieni" – tie ir "lidojumi", kuros lidmašīnas paliks lidostas terminālī, bet – pasažieriem būs iespēja paēst.

Kā vēsta "Deutsche Welle", "Asian" ir viena no lidsabiedrībām, kas pārdod biļetes uz viltus lidojumiem. Tie tiek organizēti cilvēkiem, kas nedrīkst atstāt Taivānu koronavīrusa ierobežojumu dēļ, tomēr tiek piedāvāta ceļošanas pieredze simulētā lidojumā.

Var šķist – kuru gan interesētu pasēdēšana lidmašīnā, kas lidostas teritoriju tā arī neatstāj? Izrādās – pieprasījums pēc tāda pakalpojuma ir.

Jau kopš marta lielākajai daļai ceļotgribētāju visā pasaulē savi ceļojumu plāni ir jānoliek tālākā plauktiņā uz nenoteiktu laiku. Tajā pašā laikā daudzas aviokompānijas meklē iespējas, kā kaut mazliet atgūties no smagajiem zaudējumiem, kas radušies Covid krīzes laikā. Kamēr tiek gaidīta lidojumu pilnvērtīga atsākšanās, lidsabiedrībām nākas domāt par jauniem veidiem, kā nopelnīt.

Viltus lidojumi "paceļas gaisā"

Kopš marta starptautiskā gaisa satiksme uz Taivānu ir pārtraukta. Tomēr šajā valstī ir pieejami piedāvājumi tiem, kuri vēlas apmierināt savu vēlmi pēc ceļošanas.

Tieši tāpēc Taivāna ir kļuvusi par "viltus lidojumu karstāko galamērķi", jo valsts iekšienē ir izdevies stabilizēt situāciju ar Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu.

Jūlijā bija kopumā trīs izpārdoti "viltus reisi" Taipejas lidostā. Kopumā interese ir liela – par šādiem “lidojumiem” interesi ir izrādījuši aptuveni 7000 cilvēku. Pirmajos "lidojumos" katrā reisā tika uzņemti 60 "pasažieri", kuri iekāpa "Airbus A330" lidmašīnā, kas atradās Taipejas lidostā.

"Dalībnieki izgāja visas nepieciešamās drošības formalitātes, identifikācijas procesu un citas procedūras – tieši tādā pašā veidā, it kā tas būtu regulārs lidojums, izbaudot to pašu atmosfēru, kāda ir pirms pacelšanās gaisā," sacīja lidostas pārstāvis Tings Hsu vietējiem medijiem.

Šajā reisā “pasažieriem” ir iespēja izbaudīt simulētu lidojumu, kā arī paēst pusdienas no lidsabiedrības “Asian” piedāvātajiem ēdieniem.

Tikmēr cita Taivānas aviokompānija "EVA Air" ir spērusi soli tālāk – tā augustā piedāvāja īpašu lidojumu par godu Tēva dienai, kas Taivānā tiek svinēta tieši augustā.

Īpašajā "Airbus A330" lidmašīnā ar "Hello Kitty" zīmējumiem dažu minūšu laikā tika izpārdotas visas 309 vietas. Lidojums sākās Taipejas Taojanas lidostā, un pasažieri varēja izbaudīt īstu lidojumu – virs Taivānas, kā arī virs Japānas gaisa telpas. Apmetot līkumu virs Āzijas, trīs stundu ilgais lidojums noslēdzās turpat Taipejas lidostā. Biļešu cenas šim lidojumam pār Āziju bija amplitūdā no 150 līdz 180 eiro, un pasažieri varēja izbaudīt "Micehlin" trīs zvaigžņu šefpavāra Motokes Nakamuras ēdienus.

"Mēs gribam izbaudīt ceļošanas sajūtu, jo esam garlaikojušies pārāk ilgi," atklāja viens no pasažieriem.

Lidsabiedrības ir izsalkušas pēc idejām, kas ļautu tām gūt kaut nelielu peļņu no dīkstāvē esošajiem lidaparātiem. Savukārt sabiedrība ir gatava izbaudīt faktiski jebkādu lidošanas pieredzi, pat tad, ja lidojumam nav galamērķa un lidmašīna faktiski nepaceļas gaisā.

Jaunajos apstākļos jauna iespēja ir dota arī aviokompāniju pārtikas piegādātājiem. Tā, piemēram, "Gate Gourmet", kas ir pasaulē lielākā lidsabiedrību pārtikas piegādes kompānija, jūnijā sāka jaunu iniciatīvu.

Tā, piemēram, internetā bija iespējams pasūtīt ekonomiskās klases ēdienus – 12 eiro par brokastīm vai 15 eiro par vakariņām. Ēdieni tika pārdoti saldēti, jo tie paredzēti uzsildīšanai mikroviļņu krāsnī un ēšanai mājās.

Līdzīgi rīkojas arī "Tamam kitchen", kas nodrošina ar pārtiku Izraēlas lidsabiedrību "El Al", kuras lidmašīnas pašlaik krīzes dēļ nelido.

"Mums bija jāpārdomā esošā situācija un jāpiedāvā kas jauns. Tieši tāpēc mēs piedāvājam pusdienas, kas parasti tiek pasniegtas lidmašīnās, ēšanai mājās par 3 eiro," sacīja kompānijas viceprezidents Nimrods Damaho.

Un no lidmašīnu ēdienu piedāvājuma ir ko izvēlēties – sākot ar kartupeļu biezputru, beidzot ar rīsiem, olām un dažādām delikatesēm.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu