Video RPP operatīvi aiztur garnadzi, kurš Vecrīgā apzadzis tūristu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policija Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem operatīvi izdevies aizturēt zagli, kurš Vecrīgā "aptīrījis" kādu tūristu. Kaut gan zādzības moments iemūžināts video, policistiem garnadzi nācās atlaist.

Svētdien, 16.augustā, pulksten 2.50 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja kādu aizdomīgu kompāniju Līvu laukumā. Tā piesēdās blakus kādam, iespējams, iereibušam Vecrīgas atpūtniekam, kurš uz soliņa bija iemidzis.

Viens no barā esošajiem vīriešiem apsēdās iemigušajam tuvāk, uzrunāja viņu vairākas reizes, bet pēc tam, kad vīrietis nereaģēja, sāka pārbaudīt viņa kabatas. No aizmigušā vīrieša bikšu kabatas tika izvilkts mobilais tālrunis, ko garnadzis ielika savas jakas iekškabatā. Uzreiz pēc tam visa kompānija piecēlās kājās un devās prom.

Informācija par notikušo tika nekavējoties nodota tuvākajai Rīgas pašvaldības policijas autopatruļai, kura aizdomīgo kompāniju apturēja pārdesmit metrus tālāk. Autopatruļas darbinieki garnadzi uzreiz atpazina, jo viņš jau vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem. Pie garnadža atrasts mobilais tālrunis.

Jautājot kam tas pieder, aizturētais skaidroja, ka to atradis uz zemes.

Mirkli vēlāk likumsargs atklāja, ka viņa darbības ir piefiksētas videoierakstos. Pēc brīža aizturētais mainīja savu stāstu, apgalvojot, ka aizmigušais vīrietis esot pats viņam rokās iedevis savu mobilo tālruni.

Vienlaikus uzrunāts arī cietušais, kurš tā arī pats nebija sapratis, kas ar viņu pirms mirkļa bija noticis. Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka viņš ir Portugāles pilsonis. Cietušajam izskaidrots, ka, lai vainīgo sauktu pie atbildības, ir nepieciešams uzrakstīt iesniegumu Valsts policijā. Tomēr viņš, atguvis savu mobilo ierīci, pretenzijas neizvirzīja un ātrāk vēlējās doties atpakaļ uz viesnīcu.

Lai arī garnadzi likumsargiem nācās palaist vaļā, informācija par notikušo ir piefiksēta.

Video: RPP pieķer zagli darbībā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu