Drūpošā betona uzklāšana Vērmanes dārza strūklakas flīzēm - pagaidu risinājums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ar zilajām mozaīkflīzēm izklātais Vērmanes dārza strūklakas "Gadalaiki" baseins.
Ar zilajām mozaīkflīzēm izklātais Vērmanes dārza strūklakas "Gadalaiki" baseins. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vērmanes dārza strūklakas "Gadalaiki" betona pārklājums, kas sācis lobīties un atsegt zilās flīzes, esot pagaidu risinājums, noskaidroja Rīgas domē.

Tā kā strūklakas apsaimniekotājs - Rīgas domes Mājokļu un vides departaments - darbus plāno saskaņot ar Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi, tostarp rast vispiemērotāko hidroizolācijas risinājumu, strūklakas baseina segumu un tā krāsu, tad betona pārklājums izraudzīts kā pagaidu variants, neveicot citus darbus.

Zilo flīžu pārklāšanu ar betonu veica tas pats uzņēmums, kas veica flīžu ieklāšanas darbus, par saviem līdzekļiem.

Kā skaidroja domē, no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva saņemti attēli, kuros redzama strūklaka tās vēsturiskajā izskatā (baseina seguma krāsa atbilst pašlaik uzklātā seguma krāsai), un tiek gatavoti materiāli strūklakas izskata un veicamo darbu saskaņošanai ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi.

Kā ziņots, 2019. gada decembrī cilvēku sašutumu izpelnījās pamanītā Vērmanes dārza strūklakas seguma maiņa, kur vēsturiskais ieklājums bija nomainīts pret baltām un zilām flīzēm. Kā atzina Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, zilas krāsas flīžu ieklāšana Vērmanes dārza strūklakā "Gadalaiki" bijusi komunikācijas kļūda starp departamentu un remontdarbu veicējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu