Avoti: Kims Čenuns jau mēnešiem ilgi esot komā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns jau vairākus mēnešus esot komā, un visas viņa nesenās publiskās uzstāšanās esot viltotas, vēstī ārvalstu mediji, atsaucoties uz Dienvidkorejas amatpersonas ziņojumu.

Jau šī gada aprīlī izskanēja informācija, ka Čenuna veselības stāvoklis esot smags. Laikrakts "New York Post" raksta, ka pēc neveiksmīgas sirds operācijas despots ieslīdzis komā.

Tāpat Dienvidkorejas laikraksts "The Daily NK" apgalvo, ka Kima publiskās uzstāšanās tikušas iepriekš ierakstītas, un ka līdera jaunākā māsa Kima Jočuna ir gatava vadīt valsti.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas līderis lielu daļu valsts lietu nodevis dažiem saviem palīgiem un savu māsu Kimu Jočunu faktiski padarījis par otro cilvēku valstī

Lielbritānijas tabloīdam "The Sun" bijušais Čenuna palīgs esot apstiprinājis, ka "viņš esot komā, bet viņa dzīve vēl neesot beigusies".

"Nav vēl zināms, kā un kas vadīs valsti, tāpēc esošais līderis vēl aizvien tiek izvirzīts priekšplānā, bet informācija vakuumu nevar uzturēt ilgstoši," viņš teicis.

Kima Jočuna tagad ir atbildīga par noslēgtās valsts attiecībām ar ASV un Dienvidkoreju, pavēstīja Nacionālais izlūkdienests. Tomēr viņa nav nosaukta par Kima pēcteci, norādīja dienests.

Divas citas augsta ranga amatpersonas tagad atbild par Ziemeļkorejas ekonomikas pārvaldīšanu, bet divas militārpersonas ir daļēji atbildīgas par aizsardzības jautājumiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu