"Mediņš mums visiem ir kā lielais tētis." Bārbeles Zēnu pamatskolas direktore komentē situāciju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romas katoļu draudzes mācītājs Andrejs Mediņš labdarības lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" laikā Bruknas muižas dārzā.
Romas katoļu draudzes mācītājs Andrejs Mediņš labdarības lielkoncerta "Uzcel savu baznīcu!" laikā Bruknas muižas dārzā. Foto: Ieva Makare/LETA

Priesteris Andrejs Mediņš skolas kolektīvam un audzēkņiem ir lielais tētis, šodien preses konferencē pauda Bārbeles Zēnu pamatskolas direktore Ilona Blūma.

Viņa, stāstot par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) redzeslokā nonākušās Kalna svētību kopienas izveidoto skolu, klāstīja, ka tās tapšanā piedalījās vairāk nekā 300 cilvēku.

"Tagad izveidota stārķa ligzda, kur puikām mācīties izplest spārnus un skatīties, kā to dara citi," uzskata Blūma.

Pēc viņas paustā, sabiedrība pašlaik uztraucas par "anonīmu un nepārbaudītu sūdzību" VBTAI, taču neredz, ka kaimiņos tiek dauzīti un sisti bērni, ka ciešanas ir blakus. "Mums patīk aizvērt ausis un acis," uzskata iestādes vadītāja.

Pēc viņas paustā, skolas mērķis ir zēnu audzināšana, veidojot viņus par atbildīgām personām, kas prot lemt, prot darīt darbus, kas ir mērķtiecīgi. Turklāt darbā iesaistīti arī vecāki, kuriem reizi nedēļā jāpiedalās skolas dzīvē, kā to paredz pušu noslēgtais līgums. "Mums nav nevienas lietas, ko mēs liekam darīt bēriem vieniem pašiem," klāstīja Blūma.

Ikdienā iestādes audzēkņi nelieto mobilos tālruņus, un "viņi skatās viens otram acīs, sarunājas, risina situācijas, tā mēs kopā dzīvojam". Savukārt vakaros, ja ir vēlēšanās, telefoniski notiek saziņa ar vecākiem. Skola piedāvā arī interešu izglītību.

"Andrejs [Mediņš] mums visiem ir kā lielais tētis," komentēja Blūma, aicinot atbraukt ar slēptajām kamerām, lai redzētu, kā bērni novērtē un priecājas par priestera klātbūtni.

Kā ziņots, biedrībā "Kalna svētību kopiena" VBTAI kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatējusi, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu.

Pirmā pārbaude Bruknā notika 5. augustā, kad runāts ar bērniem un konstatēti pirmie iespējamie bērnu tiesību pārkāpumi. Pēc laika veikta atkārtota nepieteikta pārbaude, kas nav devusi pārliecību, ka pārkāpumi būtu novērsti.

Ņemot vērā VBTAI iesniegumu par pārbaudēs Bruknas muižā izvietotajā Kalna svētību kopienā konstatēto, policija sākusi resorisko pārbaudi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu