Horvātijā diennakts laikā atklāts lielākais skaits Covid-19 slimnieku kopš epidēmijas sākuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plaušu ventilēšanas iekārtas maska. Ilustratīvs attēls
Plaušu ventilēšanas iekārtas maska. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Horvātijā aizvadītās diennakts laikā konstatēti 358 jauni gadījumi, kad notikusi inficēšanās ar Covid-19, un tas valstī ir augstākais jauno inficēšanās gadījumu skaits 24 stundu nogrieznī kopš epidēmijas sākumā.

Valstī ar 4,19 miljoniem iedzīvotāju aktīvo gadījumu skaits sasniedzis 2351, bet 7993 iedzīvotāji ievēro pašizolācijas režīmu.

Kopumā Horvātijā inficēšanās ar Covid-19 vīrusu apstiprināta 8888 cilvēkiem, reģistrēti 175 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

No jaunajiem inficēšanās gadījumiem 138 reģistrēti Splitas-Dalmācijas reģionā, kur atrodas populārie Adrijas piekrastes kūrorti. 67 gadījumi reģistrēti galvaspilsētā Zagrebā.

Pusnaktī Splitas-Dalmācijas reģionā spēkā stāsies jauni ierobežojumi, pavēstīja iekšlietu ministrs Davors Bozinovičs.

Visās slēgtās telpās, kur atrodas vairāk par trim cilvēkiem, masku valkāšana no ceturtdienas būs obligāta, preses konferencē Splitā sacīja reģionālās krīzes darba grupas vadītājs Luka Brkičs.

Kamēr apmeklētāji restorānos un kafejnīcās neēd un nedzer, viņiem jābūt maskās. Arī muzeju un baznīcu apmeklētājiem jābūt maskās.

Kāzās un bērēs var piedalīties līdz 50 cilvēkiem, bet ģimenes svinībās - līdz 20. Aprūpes namu apmeklēšana uz laiku nav atļauta.

Fitnesa un sporta centri tiek slēgti.

Horvātijas kaimiņvalstis, arī Itālija, Slovēnija un Austrija, mudina iedzīvotājus nebraukt uz Horvātiju. Arī Vācija mudina nedoties uz diviem piekrastes reģioniem, arī uz Splitu-Dalmāciju.

Daudzi tūristi jau Horvātiju pametuši. Nedēļas nogalē dažos robežpunktos veidojās sastrēgumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu