Burovs: GKR ir gatava apvienot pragmatiski noskaņotos krieviski runājošos un latviešu vēlētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākumā.
Partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākumā. Foto: Edijs Pālens/

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) varētu būt politiskais spēks, kas nākotnē apvienos pragmatiski noskaņotos krieviski runājošos un latviešu vēlētājus, aģentūrai LETA teica GKR Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs.

Viņš uzsvēra, ka šajās vēlēšanās nenobalsoja liela daļa krieviski runājošo vēlētāju. Tas esot redzams pēc atsevišķu iecirkņu rezultātiem, kur iepriekšējās vēlēšanās 70%-80% balsu tika atdotas par "Saskaņas" un GKR apvienoto sarakstu, bet šoreiz par "Saskaņu" nobalsoja vien 30% vēlētāju.

Šie vēlētāji esot vīlušies "Saskaņā" skandālu dēļ, partijas līdera Nila Ušakova dēļ, kurš pameta Rīgu un devās uz Briseli. Taču pārējās partijas šos vēlētājus neuzrunāja, teica Burovs.

GKR saraksta līderis atzina, ka arī GKR nesagatavoja atsevišķu programmu krieviski runājošajiem, bet viņš to nenožēlojot. Pašvaldībā esot jārunā par saimnieciskiem jautājumiem, par namu apsaimniekošanu, par ceļu labošanu, jo tas skar visus pilsētas iedzīvotājus neatkarīgi no tautības.

Taču nākotnē, ja būs tāds pieprasījums, GKR varētu mēģināt apvienot vēlētājus. Burovs uzskata, ka "Saskaņa" pēc šīm vēlēšanām radikalizēsies, bet pragmatiski domājošajiem cittautiešiem tas nebūs pieņemams. To apliecinot jaunieši, kuri iesaistās GKR darbā. Šie jaunieši ir pavisam citādāki, viņi ir Eiropas cilvēki, kuri brīvi runā latviešu, krievu un angļu valodā un kurus mazāk interesē partiju ideoloģijas, bet gan cilvēku labklājība un izaugsmes iespējas.

Ja šāds pieprasījums būs, GKR varētu izstrādāt piedāvājumu un, iespējams, pat startēt Saeimas vēlēšanās. Tas gan esot galvenokārt partijas pilnsapulces, partijas priekšsēdētāja un valdes jautājums.

Burovs atzina, ka GKR nebūs viegls uzdevums turpmākajos gados strādāt opozīcijā. Partijai nav valsts finansējuma, jo tā nav startējusi Saeimas vēlēšanās. Taču partijas biedri ir gatavi konstruktīvam darbam un gatavi iesniegt savus priekšlikumus Rīgas pilsētas saimniecisko uzdevumu risināšanā.

Tas, vai nākamā koalīcija ņems vērā opozīciju, kā tas tika solīts pirms vēlēšanām, vai tie būs bijuši tukši vārdi, būs redzams, kad dome sāks darbu, piebilda Burovs.

Viņš norādīja, ka iespējamā Rīgas domes koalīcija, kas sāk iezīmēties pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas būs neviendabīga un pretrunu pilna, jo apvienos ideoloģiski dažādus spēkus. Koalīcijā strādās liberāļi un konservatīvie, kuru ideoloģijas ir pilnīgi pretējas. Tāpat lielu ietekmi ir ieguvusi partija "Progresīvie" kura varētu izveidot savu, atsevišķo frakciju.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un "Jaunā vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, GKR - piecus, bet "Latvijas Krievu savienība" un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Vēlēšanu rezultātu apkopošanu aizēnoja gadījumi divos vēlēšanu iecirkņos, kur neesošu zīmogu dēļ par nederīgām nācies atzīt aptuveni 600 balsu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu