Aizmirstiet par miega zālēm! Seši ieteikumi, kas palīdzēs kārtīgi izgulēties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Miega problēmas vajā katru otro, un tas nav pārsteidzoši, jo stress un pārslodze mūsu ķermeni neatstāj vienaldzīgu. Izmisumā mēs sākam iegādāties miega zāles, lai gan sākotnējā posmā varētu vienkārši pielāgot dažus ieradumus, vēsta portāls "WomanHit". 

Nosakiet, cik daudz miega jums nepieciešams

Katrs no mums dzīvo pēc sava bioloģiskā pulksteņa. Ja tavs draugs pietiekami daudz izguļas trīs stundās, tas nenozīmē, ka tāds miega ritms der arī tev. Mainiet miega ilgumu katru dienu visas nedēļas garumā, lai uzzinātu ideālo sava miega režīmu. 

Sports ir laimes atslēga

Aktīvs dzīvesveids palīdz ne tikai saglabāt lielisku formu, bet arī uzlabo miegu. Neviens neliek jums iegādāties abonementu uz gadu, pietiks, lai pāris reizes nedēļā dotos paskriet vai veiktu vingrinājumu komplektu mājās. Tādējādi jūs uzturēsiet sevi labā formā un palīdzēsiet asinsrites sistēmai darboties bez traucējumiem. Atcerieties noteikumu: lielāka aktivitāte nozīmē labāku miegu.

Vakara rituāls

Padomājiet, ko darāt pirms gulētiešanas - stundām ilgi veraties telefona ekrānā? Tas ir pazīstams. Tikai šis rituāls, gluži pretēji, novedīs pie papildu nomoda stundām. Tālruņa vietā blakus spilvenam nolieciet grāmatu, kuru jums nav bijis laika iesākt. Ja nevēlaties lasīt, klausieties iecienītās grupas jauno albumu, galvenais ir tas, lai acu priekšā nav ekrāna.

Lieciet modinātāju vienreiz

Daudzi no mums vienlaikus iestata vairākus trauksmes signālus ar 15-20 minūšu intervālu. Mums šķiet, ka mēs atpūšamies visas šīs garās 20 minūtes, bet patiesībā ķermenis ir neticami saspringts: jūs tikko sākāt aizmigt, bet uzreiz atkal pamostaties. Pažēlojiet savu psihi, iestatiet modinātāju tikai vienu reizi.

Bez vardarbības pret sevi  

Ja mums ir jāceļas agri no rīta, nemokiet sevi un nespiediet aizmigt jau deviņos vakarā. Nākamo pāris stundu laikā jūs sāksiet dusmoties uz sevi, ka nevarat aizmigt. Neesiet vardarbīgs pret sevi - ja miegs nenāk, izlasiet grāmatu vai klausieties mūziku.

Izslēdziet visu apgaismojumu

Labam miegam nepieciešams klusums un pilnīga tumsa. Tumsa var padarīt jūs miegainu nākamajās pāris stundās. Aizvelciet visus aizkarus, izslēdziet gaismas un neieslēdziet apgaismojumu pat koridorā. Tikai šajā stāvoklī jūsu ķermenis varēs pilnībā atpūsties.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu