NBA bijusī zvaigzne Nešs vadīs Kuruca pārstāvēto "Nets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stīvs Nešs
Stīvs Nešs Foto: Reuters/ScanPix

Divreiz par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju kļuvušais Stīvs Nešs kļuvis par Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" galveno treneri, ziņo komanda.

Līgums ar Nešu noslēgts uz četriem gadiem. Leģendārais kanādiešu saspēles vadītājs kļuvis par 23. galveno treneri komandas vēsturē.

46 gadus vecajam Nešam tā būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš strādāja par konsultantu Goldensteitas "Warriors" komandā, kā arī bija Kanādas izlases ģenerālmenedžeris.

NBA Nešs pārstāvēja Fīniksas "Suns", Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Lakers" komandas, karjeru noslēdzot 2015.gada pavasarī.

Nešs divas reizes - 2005. un 2006.gadā - tika atzīts par NBA sezonas vērtīgāko basketbolistu, kā arī astoņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē.

Karjeru Nešs noslēdza ar 10 335 rezultatīvām piespēlēm, kas ir trešais lielākais skaits NBA vēsturē, piekāpjoties vien Džonam Stoktonam un Džeisonam Kidam.

Tāpat viņš ar 90,4% ir visu laiku precīzākais soda metienu izpildītājs līgā, šo godu dalot ar Marku Praisu.

NBA regulārajā čempionātā Nešs kopumā nospēlēja 1217 mačus, kuru laikā caurmērā guva 14,3 punktus un veica 8,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas cīņās basketbolists 120 spēļu laikā vidēji izcēlās ar 17,3 punktiem un 8,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms diviem gadiem Nešs tika uzņemts Neismita vārdā nosauktajā Basketbola Slavas zālē.

Pēc Kenija Atkinsona atkāpšanās no amata sezonas noslēguma fāzē "Nets" galvenā trenera pienākumus pildīja Žaks Vons. "Nets" Vona vadībā astoņās izsēšanas turnīra spēlēs izcīnīja piecas uzvaras un Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Nets" ar 0-4 piekāpās Toronto "Raptors".

Ziemeļamerikas mediji mēļoja, ka "Nets" izskata iespēju galvenā trenera amatā nolīgt leģendāro Gregu Popoviču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu