Skujiņš "Tour de France" astotajā posmā izcīna otro vietu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas sestdien "Tour de France" astotajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr uzvaru svinēja francūzis Nanss Peterss ("AG2R La Mondiale").

Piektdien sportisti veica 141 kilometru garu distanci ar trim smagiem kāpumiem.

Par astotā posma uzvarētāju tika kronēts Peterss, kurš distanci veica četrās stundās divās minūtēs un 12 sekundēs.

Skujiņš uzvarētājam zaudēja 47 sekundes un finiša spurtā apsteidza spāni Karlosu Veronu ("Movistar").

Latvijas riteņbraucējs Skujiņš atrāvienā devās ar vēl 12 braucējiem un lielāko daļu distances arī brauca visiem pa priekšu. Līderu grupā neatradās neviens no kopvērtējuma vadošajiem sportistiem, tāpēc nelielā grupiņa drīz vien ieguva vairāk nekā deviņu minūšu pārsvaru.

Vadošās grupas priekšgalā brauca krievs Ilnurs Zakarkins (CCC), bet pirmajā starpposmā viņš ierindojās vien 12.pozīcijā, kamēr Skujiņš bija trešais un nopelnīja 15 punktus. Savukārt 83 kilometrus pirms finiša no sacensībām izstājās itālis Džiakomo Nicolo ("NTT Pro Cycling"), kļūstot par piekto braucēju, kurš pārtraucis dalību "Tour de France".

Pirmajā kalnā "punktainā krekliņa" līderis francūzis Benuā Kosnefrojs ("AG2R La Mondiale") bija ātrākais, bet Skujiņš brauca aiz sešiem vadošajiem sportistiem. 45 kilometrus līdz finišam uzbrukumu no vadošās grupas veica francūzis Nanss Peterss ("AG2R La Mondiale"), kurš līdz pat finišam noturēja savas pozīcijas, lai arī kopvērtējuma līderis Saimons Jeitss ("Mitchelton-Scott") 13 kilometrus pirms finiša pietuvojās francūzim.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu