Jaunākā informācija par skolu, kurā konstatēts Covid-19 (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola. Ilustratīvs foto.
Skola. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Ar Covid-19 inficējies Rīgas Austrumu vidusskolas audzēknis un viņa māte. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, un līdz šim noskaidrots, ka ģimene nav ceļojusi ārpus Latvijas un inficēšanās notikusi ārpus skolas telpām, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu konstatēts pirmais Covid-19 gadījums Rīgas Austrumu vidusskolas audzēknim. Līdz ar pirmo saslimušo mājas karantīnā devusies arī visa klase – vēl 14 klasesbiedri un tagad jau četri skolotāji, kas epidemiologu ieskatā bijuši inficētā tuvākās kontaktpersonas skolā.

Skolā stāsta, ka par saslimšanu paziņojusi audzēkņa māte.

"Pirmais gadījums bija, ka [konstatēja] bērna mammai, tālāk arī uzreiz mamma veda savu bērnu uz testu, un sestdien atklājās, ka arī bērnam ir šī infekcija, un tad arī Slimību profilakses un kontroles centrs zvanīja un ziņoja skolai, ka bērnam ir šī infekcija. Divas nedēļas viņiem ir mājās karantīna," stāstīja Rīgas Austrumu vidusskolas direktores vietniece Ilze Sondore-Drukaļska. 

Kopā skolā mācās ap 500 audzēkņu. Taču uztraukumam neesot pamata.

"Mums mācības tiek nodrošinātas plūsmās un ir dažādas ieejas dažādām klašu grupām, un mācības notiek vienā telpā. Pedagogi ceļo, tāpēc arī ir tās kontaktpersonas tikai pedagogi," klāstīja vidusskolas direktores vietniece.

Savukārt klase, kurā mācījies inficētais audzēknis, ir dezinficēta un divas nedēļas netiks izmantota. 

SPKC atzinīgi vērtē skolā ieviestos drošības pasākumus un tieši to dēļ skola darbu drīkst turpināt. Kopā karantīnā devušies 19 cilvēki, viņus visus novēro ģimenes ārsti, taču konkrētā skolēna inficēšanās ceļu vēl pētot.

"Pie infekcijas avotiem mēs šobrīd strādājam, ir darba versijas, bet varam teikt, ka tās nav saistītas ar skolu un nav arī saistītas ar ceļošanu ārpus Latvijas. Šeit ir jāsaka, ka saslimušajam bija simptomi un attiecīgi, kad parādījās šie simptomi, viņš nebija gājis uz izglītības iestādi," sacīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Covid-19 testus plānots veikt tiem karantīnā esošajiem skolēniem un pedagogiem, kam tuvāko divu nedēļu laikā būs sūdzības par veselību.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu