""Wizards" darīs visu, lai viņu noturētu." NBA apskatnieks prognozē Bertāna algu nākamajās sezonās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Nevienam nav noslēpums, ka Dāvis Bertāns šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) starpsezona tiks pie ievērojama algas paaugstinājuma. Cik liela? To prognozē "SBNation" apskatnieks Kevins Brūms.

Aizvadītajā sezonā Bertāns pelnīja septiņus miljonus ASV dolāru, taču karjeras turpinājumā latviešu uzbrucēja alga solās būt ievērojami lielāka.

""Wizards" darīs visu, lai šajā starpsezonā noturētu Bertānu. Ja viņš parakstīs līgumu ar citu komandu, tas nebūs tāpēc, ka Vašingtona nolēma piesaistīt citu spēlētāju. Viņu starpsezonas stratēģija balstās uz Bertāna noturēšanu. Vai tas ir gudrs lēmums, pavisam noteikti ir atvērts jautājums," "Wizards" situāciju ieskicē Brūms.

Apskatnieks izceļ Bertāna aizvadītās sezonas lielisko statistiku no tālmetiena distances, atzīmējot, ka no deviņu metru attāluma Bertāns grozam uzbrucis ar 69,2% precizitāti, kamēr līgas vidējais procents metieniem no groza apakšas ir 66,7%.

Tomēr Brūms aicina uz Bertāna situāciju paskatīties arī ar devu skepses: "Bertāna precizitāte ir vērtīga. Tomija Šeparda galvenais uzdevums ir noslēgt līgumu, ko būtu jāattaisno ar lomas palielināšanu. Karjeras gaitā Bertāns ievērojami sliktāk spēlējis, kad sācis mačus sākuma sastāvā."

Tiesa, kā atzīmē pats apskatnieks, komandas, kurām trūkst snaiperu, pēdējās sezonās piekopj tendenci pārmaksāt labiem tālmetienu realizētājiem, līdz ar to šis apstāklis var piespiest arī "Wizards" savu maciņu atvērt plašāk.

"Es nebrīnītos, ja Bertānam tiks izteikti piedāvājumi ar summu virs 20 miljoniem sezonā," apgalvo Brūms.

Tāpat apskatnieks neuzskata, ka "Wizards" Bertānu izdosies noturēt par komandai draudzīgu 12-15 miljonu summu.

"Bertāns ar saviem auguma parametriem ļoti labi kustās bez bumbas. Viņam ir ātrs metiens ar augstu bumbas atlaišanas punktu. Uzbrukumā viņš ir reāla vērtība. Bet tajā pašā laikā Dāvis nevāc daudz atlēkušās bumbas un nav efektīvs aizsardzībā, kā arī viņš absolūti neveido spēli citiem, pat priekš spēka uzbrucēja pozīcijas," latvieti apraksta apskatnieks.

Nobeigumā Brūms uzsver, ka, viņaprāt, pastāv liela iespējamība, ka Bertāns Vašingtonā paliks: "Es teiktu, ka ir vismaz 60% iespējamība, ka "Wizards" viņu paturēs, bet domāju, ka tas būs dārgāk nekā komanda vēlētos."

Aizvadītajā sezonā Bertāns vidēji mačā izcēlās ar 15,4 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu