130 britu karavīri iestrēga Igaunijā Lielbritānijas aizsardzības ministra salauztās lidmašīnas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

130 britu karavīru atgriešanās mājās, kuri sešus mēnešus dienēja Igaunijā, aizkavējās par trim dienām, jo lidmašīnai, kurai bija jāierodas viņiem pakaļ, tika nosūtīta uz Tuvajiem Austrumiem pēc Lielbritānijas Aizsardzības ministra Bena Volesa, vēstī laikraksts "Postimees".

Bija paredzēts, ka britu karavīriem, kuri sešus mēnešus dienēja Tapā, svētdien, 6. septembrī, vajadzēja doties mājās, taču lidmašīna neieradās, un, lai lidotu mājās, viņiem bija jāgaida vēl dažas dienas.

Aizsardzības ministrs Voless pagājušās nedēļas beigās viesojās Tuvajos Austrumos, lai demonstrētu jaunākos Lielbritānijas aviācijas nozares produktus.

Uz vietas gaisa satiksmes dispečeri konstatēja problēmas ar aizsardzības ministra lidmašīnas hidrauliku, tāpēc Aizsardzības ministrijas amatpersonas nolēma nosūtīt ministram lidmašīnu, kurai vajadzēja lidot pēc karavīriem Igaunijā.

Tikai Omānā aizsardzības ministrs Bens Voless uzzināja, ka viņam nosūtīta lidmašīna, kurai vajadzēja doties pēc karavīriem uz Igauniju.

Pēc sekretāru teiktā, Voless to dzirdot bija nikns. Bijušais britu virsnieks Voless uzskatīja par nepieņemamu, ka karavīriem nāksies gaidīt. Viņš pavēlēja ātri atrast lidmašīnu un steidzami nogādāt vīrus mājās.

Igaunijā dienošie britu karavīri Lielbritānijā ieradās vien trešdien, 9. septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu