Kalnciema apkaimē kāds vīrs likumsargiem palīdz aizturēt "dzērājšoferi"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien policija sadarbībā ar kādu iedzīvotāju aizturējusi sievieti, kura vadīja automašīnu, būdama alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka ceturtdien ap plkst. 22 policija saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja, ka uz Liepājas šosejas virzienā no Kalnciema uz Liepājas pusi pārvietojas automašīna, kas tiek vadīta nepārliecinoši. Informācija nekavējoties tika nodota tuvākajai ekipāžai, un pēc neilga laika Dobeles novada Jaunbērzes pagastā uz ceļa Jelgava-Tukums policisti apturēja automašīnu "Audi A4".

Veicot alkohola pārbaudi transportlīdzekļa vadītājas izelpā, konstatēts, ka viņa automašīnu vadīja 2,8 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62.panta 4.daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots naudas sods 1200 - 2000 eiro apmērā un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Policija pateicas vērīgajam iedzīvotājam, kurš ziņoja par aizdomīgo transportlīdzekli, jo tādējādi tika novērsta iespējama nelaime. Tāpat policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, kā arī atturēt draugus, paziņas un radiniekus no sēšanās pie stūres alkohola reibumā. Gadījumā, ja tiek pamanīts iespējams likuma pārkāpums, iedzīvotāji aicināti nekavējoties sazināties ar policiju pa tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu