Viņķele: Mēs ticam, ka Latvija ir labi tikusi galā ar pašreizējo Covid-19 situāciju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Paula Čurkste/LETA

Covid-19 pandēmijas apstākļos kritiska nozīme ir laicīgiem Pasaules Veselības organizācijas (PVO) norādījumiem un vadlīnijām, pirmdien PVO Eiropas reģionālās komitejas sēdē pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Pašreizējos apstākļos koordinācija un informācijas apmaiņa starp valstīm, institūcijām un organizācijām ir neatņemams elements," pauda ministre.

Viņķele tostarp atzīmēja, ka Latvija vadās pēc pierādījumos balstītas pieejas, kas ir vislabākais risinājums pašreizējiem izaicinājumiem.

"Mūsu valdība epidemiologu un citu ekspertu padomus lēmumu pieņemšanas procesā uztver nopietni," piebilda politiķe. Viņa tostarp atgādināja, ka Latvijas pieejas pamatā ir trīs principi - testēt, atklāt inficēšanas gadījumus un izolēt tos. Tikpat būtiska šai pieejai ir sabiedrības iesaiste un fiziskā distancēšanās, atzīmēja Viņķele.

"Mēs ticam, ka Latvija ir labi tikusi galā ar esošo situāciju, balansējot sabiedrības veselību un pārējo nozaru intereses," sacīja politiķe.

Viņķele arī uzsvēra, ka Covid-19 ietekmē ir izgaismojies veselības ministru un PVO darba nozīmīgums.

Savas uzrunas izskaņā ministre aicināja kolēģus neatslābināties, jo vēl nekas nav beidzies, turklāt vakcīna vēl ir tikai izgatavošanas stadijā. "Mums ies labi, ja mēs balstīsim savus lēmumus zinātnē tā vietā, lai padotos politiskajam spiedienam," rezumēja Viņķele.

Patlaban norisinās PVO Eiropas reģionālās komitejas 70.sesijas sēde, kurā veselības ministri un augsta līmeņa nozares amatpersonas, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji no kopumā 53 dalībvalstīm sanāk kopā tiešsaistes režīmā. Šogad uzmanības centrā ir Covid-19 un tā radītie izaicinājumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu