Igaunijā aizliedz alkohola tirdzniecību naktī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Igaunijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu no 26. septembra visā valstī aizliegt alkohola tirdzniecību naktī.

"Igaunijā strauji pieaugusi jaunā koronavīrusa izplatība, tāpēc valsts līmeņa ierobežojumu atjaunošana ir nepieciešama un pamatota," norādījis premjerministrs Jiri Ratass. "Redzam, ka vīruss īpaši labi izplatās ballītēs. Diemžēl alkohola lietošana ietekmē cilvēku uzvedību, veicinot vīrusa izplatīšanos. Tādēļ aicinu cilvēkus gan publiskos pasākumos, gan privātās viesībās atturēties no riskantas uzvedības, nedodot slimībai jaunas iespējas izplatīties."

No pusnakts līdz plkst. 10 rītā alkoholu nedrīkstēs tirgot vietās, kur to pārdod patēriņam uz vietas, - bāros, naktsklubos, restorānos, teātru bufetēs un viesnīcās.

Aizliegums stāsies spēkā naktī uz 26. septembri, un no tā brīža zaudēs spēku līdzšinējie Policijas un robežsardzes departamenta noteiktie reģionālie ierobežojumi.

Tas būs spēkā līdz 24. oktobrim, un nedēļu pirms šā termiņa beigām valdība izvērtēs, vai to pagarināt. Aizlieguma ievērošana jāuzrauga pašvaldībām.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 17.septembrī Igaunijā ir 25,36. Salīdzinājumam jāmin, ka 1. augustā šis rādītājs bija 4,4 un 15. augustā - 8,4.

Vīrusa izplatību Igaunijā lielā mērā sekmējuši inficēšanās uzliesmojumi, kas vasarā aizsākās vairākos Tartu un Austrumviru apriņķa bāros.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu