Aizdomās par slepkavības izdarīšanu policija Daugavpils novadā aizturējusi vīrieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizdomās par slepkavības izdarīšanu Daugavpils novadā operatīvi aizturēts kāds vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte.

Trešdien, 16.septembrī, VP Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Tabores pagastā kādā privātmājā atrasts 1972.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtu brūci krūšukurvī. 

Pēc Kursītes teiktā, par notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un sāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Veicot operatīvos pasākumus, tajā pašā dienā, netālu no notikuma vietas tika aizturēta aizdomās turētā persona - 1971.gadā dzimis vīrietis. Persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem sadzīves un ģimenes konfliktiem, norādīja Kursīte.

Viņa uzsvēra, ka pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un noteiktas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu šodien aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikuma 116.pantu par slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu