Krieķis: Rebenoka slepkavība saistīta ar OIK jautājumiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Krieķis.
Mārtiņš Krieķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Zvērināta advokāta Pāvela Rebenoka slepkavība bijusi saistīta ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) jautājumiem, Latvijas Radio pauda Rebenoka kolēģis Mārtiņš Krieķis.

"Es gribu pateikt tikai vienu, ka diemžēl Pāvela nāve ir viens no lielākajiem zaudējumiem, kas Latvijā varēja notikt. Viņš bija fantastisks cilvēks, kurš nekad ne no viena nav paņēmis naudu, lai ko par viņu arī nerakstītu," radio sacīja advokāts.

Krieķis pauda, ka bijuši trīs cilvēki maskās.

"Pāvels brauca mājās pēc ciemošanās pie manis. Respektīvi acīmredzot ir bijusi sekošana un tad ir notikusi šī slepkavība, kas, iespējams, maskēta kā laupīšana. Pāvelam bija ļoti liela loma obligātā iepirkuma komponentes atcelšanā, tāpēc es uzskatu, ka šīs slepkavība saistīta ar virzību par OIK atcelšanu," Latvijas radio sacīja Krieķis.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) sarunā ar Latvijas Radio uzsvēra, ka nevajadzētu skriet notikumiem pa priekšu un izdarīt sasteigtus secinājumus par notikušo.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks.

Policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniedz.

Arī uzņēmuma "Olainfarm" padomē iepriekš kopā ar Rebenoku ieceltais jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Viņš arī uzskata, ka tā ir bijusi politiskā slepkavība un pasūtītāji esot saistīti ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu