"Izturējās nesaudzīgi un vardarbīgi." Jaunākā informācija par advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvels Rebenoks.
Pāvels Rebenoks. Foto: Zane Bitere/LETA

Advokātam Pāvelam Rebenokam sestdienas naktī uzbrukuši trīs vīrieši maskās, kuri "izturējušies nesaudzīgi un vardarbīgi", preses brīfingā sacīja Valsts policijas priekšnieka p.i. Juris Šulte un Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

Laupītāji esot ielauzušies no pagalma puses. Teritorijā nav bijusi uzstādīta videonovērošana un mājā tobrīd nav bijusi ieslēgta signalizācija. 

Laupītāji aiznesuši sev līdzi dārgu rokaspulksteņu kolekciju un juvelierizstrādājumus, tai skaitā gredzenus un aproču pogas, pastāstīja Ruks.

Nogalināšanas rīki konstatēti netika, taču kā sasiešanas līdzeklis tika izmantots vads, bet sitieni veikti ar aptuveni metru gariem terases dēļiem, kurus policija pēc tam atradusi aptuveni 200 metrus no nozieguma vietas.

No noziegumā cietušā vīrieša liecībām izriet, ka uzbrucēji runājuši krievu valodā un divi bijuši aptuveni 1,75 metrus gari, bet trešais aptuveni 1,85 metrus garš. Uzbrucēji bijuši kalsnām miesas būvēm, lai gan divu noziedznieku ķermenis liecinājis arī par sportiskām aprisēm.

Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, Ruks norādīja, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

Policijas pārstāvis arī norādīja, ka Rebenoka kolēģa, jurista Mārtiņa Krieķa izsludinātā 20 000 eiro atlīdzība par slepkavu atrašanu var palīdzēt. "Atlīdzības izsludināšana nav aizliegta," piebilda Ruks.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

Šodien Valsts policijas Rīgas reģiona priekšnieks Juris Šulte žurnālistiem norādīja, ka Rebenoks bija vērsies policijā par kādu interneta komentāru vienā no portāliem. Policija kriminālprocesu atteicās sākt, jo nebija nozieguma sastāva pazīmju. Komentāra rakstītāju policija noskaidroja, bet viņš to bija darījis emociju uzplūdā.

Ruks arī skaidroja, ka Latvijā šāda veida noziegumi ar tik letālām sekām notiek reti. Policija gan izmeklēšanā analizējot arī iepriekš reģistrētās laupīšanas privātīpašumos, taču likumsargi pagaidām atturas šo noziegumu sasaistīt ar kādu citu.

Policija Rebenoka slepkavības lietai piesaistījusi labākos speciālistus, tomēr nekādu politisku spiedienu tās izmeklēšanā likumsargi neizjūtot un arī tādam nepakļaušoties.

Policija aicina rūpēties par sava mājokļa drošību, tomēr atgādina, ka Latvija ir viena no drošākajām valstīm pasaulē. Vidēji gadā notiek no 20 līdz 28 laupīšanām mājokļos, un lielākā daļa noziegumu tiek atrisināti.

Jau ziņots, ka Langstiņos sestdienas naktī nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Policija patlaban izskata divas versijas par advokāta slepkavību.

Viena versija ir, ka slepkavība saistīta ar laupīšanu, bet otra - ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Rebenoka kolēģis, jurists Krieķis aģentūrai LETA teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

"Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu