Meteorologi paredz "zombiju" tropisko vētru uzliesmojumu. Atlantijas okeānā "atdzimusi" vētra Paulette

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

It kā ar viesuļvētru sezonas laikā radīto haosu nepietiktu, Atlantijas okeānā no "mirušajiem atgriezusies" tropiskā vētra Paulette, vēstī raidsabiedrība CNN.

Nacionālais laika apstākļu dienests paziņoja, ko tādu, ko neviens vēl 2020. gadā nebija dzirdējis - "zombiju tropiskās vētras". Šis termins otrdien, 22. septembrī, parādījās dienesta ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Paulette plosījās septembra sākumā kā viena no pieciem aktīvajiem tropu cikloniem, kas uzņēma apgriezienus Atlantijas okeānā. Daudzas vētras vienlaicīgi pastāvēja tikai otro reizi vēsturē.

Viesuļvētra Paulette Bermudu salās sasniedza 1. kategoriju un 14. septembrī virs salām pieņēmās spēkā līdz 2. kategorijai. Pēc tam vētra zaudēja ātrumu un tropiskās vētras statusu.

Tropiskā vētra bija aktīva piecas ar pusi dienas. Līdz šai nedēļai...

Paulette pirmdien, 21. septembrī, atkal atguva spēkus un atguva tropiskas vētras statusu, ziņo Nacionālais viesuļvētru centrs. 

Šīs "zombiju" vētras, piemēram, tropu vētra Paulette, ir reti sastopamas, taču tās tikušas novērotas arī iepriekš, norāda meteorologs Brendons Millers.

"2020. gads ir labs kandidāts pieredzēt zombiju vētru uzliesmojumu, jo lielākajā daļā Atlantijas okeāna ūdens temperatūra ir augstāka par vidējo,

un acīmredzot pasaule jau piedzīvo rekordlielu vētru skaitu, kas palielina iespējas, ka dažas no tām varētu atjaunoties," sacīja Millers.

Paulette nav pirmā vētra, kas "atgriezusies no mirušajiem". Pēdējo reizi tas notika 2004. gadā ar viesuļvētru Ivanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu