Policija lūdz saukt pie atbildības sievieti par dzīvesbiedra saduršanu alkohola lietošanas laikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas sākšanai Dobeles rajona prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par tīšu vīrieša saduršanu, ko alkohola lietošanas laikā paveikusi viņa dzīvesbiedre, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

VP Dobeles iecirknī 13.februārī saņemta informācija, ka Aucē kāda sieviete ar nazi tīši iedūrusi 1991.gadā dzimušam vīrietim muguras daļā, nodarot smagus miesas bojājumus.

Likumsargi nekavējoties sāka izmeklēšanu, kuras laikā policisti noskaidroja, ka iesaistītās personas bija savstarpēji pazīstamas, līdz noziedzīga nodarījuma izdarīšanai dzīvoja kopā un 1988.gadā dzimusī sieviete smagos miesas bojājumus izdarīja kopīgas alkohola lietošanas laikā pēc konflikta. Sievietei piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, iegūts pietiekams pierādījumu kopums, un šomēnes pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Dobeles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 125.panta otrās daļas 9.punkta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu, ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājs ir pastāvīgās intīmās attiecībās un ar kuru noziedzīgā nodarījuma izdarītājam ir kopīga saimniecība. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu