Video ⟩ Dīvaina uzvedība un agresīva braukšana. Garāmbraucējs aiztur šoferi divu promiļu reibumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kāds autobraucējs piektdien, 25. septembrī, Rīgā aizturēja kārtējo dzērājšoferi. Par spīti šofera noliegumiem, viņa izelpā tomēr fiksēja vairāk nekā divas promiles alkohola, kas nozīmē, ka nākamos piecus gadus par auto vadīšanu vīrietis var aizmirst, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Dzērušais brauca pa kluso Austuves ielu Rīgā. Tā atrodas paralēli Daugavai un Krasta ielai. Garām braucošā piensaimnieka Normunda Kalniņa uzmanību piesaistīja tieši vīrieša dīvainā uzvedība, tāpēc Normunds ar savu auto dzērušo apturēja.

"Pārsteidza "Mercedes" vadītāja rīcība – grieza ''saulītes'', acīmredzot kunga prātā, un izsaucu policiju," stāsta Normunds Kalniņš, kurš aizturēja dzērājšoferi. 

Kopumā pirmajā pusgadā aizturēti gandrīz divi tūkstoši autovadītāju, kuri pie stūres sēdušies reibumā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no 1200 līdz diviem tūkstošiem eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, taču kopš 1. jūlija arests viņiem vairs piemērots netiek.

Normunds Kalniņš, kurš aizturējis jau vairākus dzērājšoferus, šo likuma grozījumu sauc par nepārdomātu. Aresta atcelšanu par kļūdu sauc arī pieredzējuši policisti.

"Šis liek aizdomāties, vai tas lēmums – nedot arestu – ir pieņemams? Ja tevi ieliek pasēdēt, tur pat Saeimas priekšsēdētājs iznāktu domīgs. Tas ir ne mazāk efektīvs kā naudas līdzekļi," saka Kalniņš.

Video: "Panorāma" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu