Par procesa vilcināšanu tiesa Lemberga aizstāvjiem piemēro brīdinājumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") aizstāvjiem zvērinātam advokātam Mārim Grudulim un Genādijam Ivankinam par krimināllietas procesa novilcināšanu piemēroja procesuālo sankciju - brīdinājumu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Šodien Rīgas apgabaltiesā turpināja uzklausīt aizstāvju uzstāšanos debatēs. Neilgi pēc sēdes sākuma Lemberga aizstāvis zvērināts advokāts Grudulis pieteica lūgumu tiesas sēdi atlikt līdz novembrim, lai sagatavotu turpmāko debašu runu.

Tiesa piedāvāja debašu runu turpināt valsts nodrošinātajam aizstāvim Ivankinam, bet arī viņš nebija gatavs, norādot, ka arī viņam nepieciešams laiks sagatavoties turpmākām debatēm.

Tiesa noraidīja abu aizstāvju pieteiktos lūgumus kā nepamatotus, jo abiem aizstāvjiem bija pietiekami ilgs laiks, lai gatavotos debatēm.

Par procesa novilcināšanu, ļaunprātīgi izmantojot savas tiesības, un procesuālo pienākumu nepildīšanu tiesa abiem advokātiem piemēroja procesuālo sankciju - brīdinājumu.

Tiesa uzlika par pienākumu Ivankinam līdz 5.oktobrim sagatavoties savai debašu runai.

Kā vēstīts, šajā krimināllietu apsūdzēti Ventspils domes priekšsēdētājs Lembergs, viņa dēls Anrijs un kādreizējais Lemberga biznesa partneris Ansis Sormulis.

Prokurori tiesas debatēs lūguši Lembergam piemērot astoņus gadus ilgu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju, kā arī naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu jeb 64 500 eiro apmērā. Prokurori sāka debatēt pagājušā gada februārī un savu debašu runu noslēdza martā.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Anrijam Lembergam prokuratūra lūdz piemērot brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu, savukārt Sormulim - brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un mantas konfiskāciju.

Visi trīs apsūdzētie norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā.

Tāpat vēstīts, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pērn 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteica sankcijas Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu