Epidemiologiem joprojām nav izdevies noskaidrot konkrētu Covid-19 uzliesmojuma cēloni uzņēmumos "Kuldīgas tekstils" un "Forevers" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes.
Covid-19 analīzes. Foto: LETA

Epidemiologiem pagaidām nav skaidras atbildes par konkrētu Covid-19 uzliesmojumu cēloni uzņēmumā "Kuldīgas tekstils" un pārtikas ražošana uzņēmumā "Forevers", preses konferencē atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka abos minētajos uzliesmojuma gadījumos kopumā saslimuši vairāk nekā 50 cilvēki. Epidemiologiem izdevies noskaidrot, kurš ir bijis pirmais saslimušais, taču inficēšanās cēloņi aizvien nav pilnībā skaidri.

"Mums bija noteiktas aizdomas, versijas, kāpēc izveidojies pirmais gadījums, bet pateikt viennozīmīgi, ka tas saistīts ar ceļojumiem vai vēl kaut ko, nav iespējams. Varbūt tam vairs nav tik izšķiroša nozīme," teica speciālists, uzsverot, ka nepieciešams saprast, ka līdzīga situācija varētu izveidoties jebkurā uzņēmumā, kur cilvēki pietiekami tuvu strādā un nepievērš uzmanību sīkiem slimības simptomiem.

Saistībā ar minētajiem uzliesmojumiem plānots veikt papildu izmeklēšanu, veicot sekvenēšanu, ar kuras palīdzību varētu noteikt noteiktas mutācijas, kas savukārt palīdzētu paskatīties, vai šis vīruss Latvijā bija identificēts vēl plašāk.

"Mums ir vairākas hipotēzes, bet nevaram droši pateikt, ka saslimšanas saikne ir ar izvirzītajām hipotēzēm," teica Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti kopumā 32 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet viena persona, kurai bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, mirusi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu