LBS cer uz pilnvērtīgas klubu basketbola sezonas aizvadīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis (centrā).
Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis (centrā). Foto: Latvijas Basketbola savienība

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līga (LIBL) cer uz pilnvērtīgas sezonas aizvadīšanu ar Latvijas un Igaunijas klubu līdzdalību, taču apsver arī citus variantus Covid-19 pandēmijas apstākļos, trešdien LIBL pauda sacensību organizatori.

LIBL 2020./21.gada sezona sāksies 3.oktobrī, otrajai spēcīgākajai pagājušās sezonas LIBL komandai "Ogrei" uzņemot spēcīgāko - "VEF Rīga", Liepājā Kurzemes derbijā attiecības skaidrojot "Liepājai" un "Ventspilij", bet Rīgā studentu duelī "Latvijas Universitātei" tiekoties ar "Valmiera Glass"/ViA.

Sezonas gaitu var ietekmēt Covid-19 pandēmija. Tāpēc turnīra gaita var atšķirties no šobrīd ieplānotās, tomēr Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis atgādināja, ka basketbols ir spēlēts pat kara laikā.

"Jau trešo sezonu sacentīsimies LIBL. Iepriekšējo gan nenoslēdzām tieši Covid-19 pandēmijas dēļ. Tomēr gan klubi, gan abu iesaistīto valstu federācijas bija vienisprātis, ka sadarbība jāturpina," teica LBS prezidents.

Viņš atzīmēja, ka pieaugusi interese par dalību pēc spēka otrajā Latvijas līgā - Nacionālajā basketbola līgā, reģionālajās līgās un "Douglas" Baltijas basketbola līgu sievietēm.

"Spēlēsim tik ilgi, cik varēsim, un esmu pārliecināts, ka sezonu pabeigsim," Vējonis saglabā optimismu.

Bijušajam Latvijas valstsvienības ilggadējam spēlētājam Kristapam Janičenokam šī būs debijas sezona Latvijas basketbola līgu direktora amatā.

"Ceram, ka varēsim aizvadīt pilnvērtīgu sezonu," vienisprātis ar LBS prezidentu ir Janičenoks. "Vasarā pieņēmām lēmumu pirmās spēles aizvadīt tikai Latvijas klubu starpā. Tas ir izrādījies pareizs lēmums. Kā būs ar citām spēlēm, rādīs laiks."

Viņš mierināja līdzjutējus, kuri ne vienmēr visi koronavīrusa ierobežošanas pasākumu laikā varēs apmeklēt spēles, ka visi mači būs redzami tiešraidē - "Best4Sport" un "YouTube" kanālos.

Pilnīgi droši, ka jau sestdien būs tāda spēle, kurā iekļūt vēlēsies vairāk cilvēku, nekā šobrīd ir biļešu īpašnieku, jo Ogrē tiksies divas spēcīgākās līgas pagājušās sezonas komandas sacensību pārtraukšanas brīdī.

Janičenoks piebilda, ka 9.decembrī kalendārs paredz spēļu sākšanu ar igauņu klubiem.

"Vadīsimies pēc Covid-19 situācijas valstī," skaidro Latvijas basketbola līgu direktors. "Ir plāns B un, iespējams, arī plāns C. Plāns B paredz aizvadīt vēl divus vai vairākus apļus Latvijas klubu starpā, ja vīrusa dēļ nedrīkstēs šķērsot Igaunijas robežu."

Vaicāts par sezonas mērķiem, "VEF Rīga" treneris Jānis Gailītis teica, ka mērķis ir Latvijas čempionu tituls un iekļūšana LIBL "play-off" spēlēs.

"Ogres" treneris Nikolajs Mazurs minēja, ka cīnīsies par augstākajiem mērķiem. "Esam sešas komandas. Visām gribēsies cīnīties par augstām vietām. Mēs šogad esam soli priekšā sev, salīdzinot ar iepriekšējo gadu," atzīmēja treneris.

"Ventspils" treneris Gints Fogels kluba vēlmes izpauda kā iekļūšanu Latvijas kausa finālā, medaļu Latvijas čempionātā un iekļūšanu "play-off" LIBL turnīrā.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" treneris Roberts Zeile gribētu cīnīties par "play-off" LIBL sacensībās un par medaļām - Latvijas čempionātā.

"Latvijas Universitātes" treneris Guntis Endzels akcentēja vēlmi iekļūt LIBL izslēgšanas spēlēs.

Savukārt "Liepājas" pārstāvis trenera Artura Visocka-Rubeņa palīgs Krists Pīternieks par galveno sezonas uzdevumu uzskata "radīt pozitīvu vidi, lai par Liepāju runātu kā par vietu, kur basketbolā var attīstīties". Viņš piebilda, ka "klusībā jau visiem ir augstākie mērķi, jo bez tiem nav jēgas cīnīties".

Savukārt uz jautājumu komandu spēlētāju pārstāvjiem, lai paceļ rokas tie, kuri uzvarēs sestdien, roku pacēla visi seši, bet pirmais - "Ogres" spēlētājs Kristaps Dārgais.

Jau trešo sezonu LIBL atbalsta "Pafbet", bet "Ramirent" ar LBS sadarbojas jau septīto sezonu.

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Roberta Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu