Uz Marsa atklāti četri ezeri, kuros varētu pastāvēt dzīvība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Zinātnieki jaunā pētījumā noskaidrojuši, ka zem Marsa virsmas eksistē četri ezeri, kuros potenciāli varētu pastāvēt dzīvība.

2018. gadā pēc vienas lokācijas noteikšanas, kur varētu atrasties ūdens, zinātnieki veica detalizētāku šā Marsa reģiona analīzi un jauno informāciju publicēja pētījumā zinātniskajā žurnālā "Nature Astronomy".

"Mēs identificējām to pašu ūdenstilpi, kā arī netālu no tās atradām trīs jaunus ezerus. Tā ir diezgan sarežģīta sistēma," paziņojumā teica viena no pētījuma autorēm Helēna Petinelli.

Novērojumi veikti ar Marsa orbītā esošo kosmosa kuģi “Mars Express”, kas ar īpašu radaru sistēmu ļāva zinātniekiem izpētīt sīkāk Marsa polāros reģionus.

Ar šo radaru sistēmu iespējam identificēt akmeņus un ledu. Līdzīga metode tiek izmantota, lai atklātu ezerus zem ledājiem uz Zemes. Marsa gadījumā ūdens varētu atrasties aptuveni kilometru zem planētas ledus slāņa.

Pētnieki saka, ka lielākais no ezeriem ir aptuveni 30,5 kilometrus plats, un to ieskauj trīs mazāki ezeri. Ezeru platība kopumā ir aptuveni 75 tūkstoši kvadrātkilometru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu