FOTO UN VIDEO ⟩ 13 gadus vecs zēns ekskluzīvā auto ar 200 km/h lielu ātrumu bēg no patruļniekiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Naktī uz piektdienu, 2. oktobri, Igaunijā Jervas apriņķī policija apturēja "Porsche" markas automobili, kas pārvietojās ar ātrumu 200 km/h un kura vadītājs neievēroja apstāšanās signālus. Policija konstatēja, ka pie stūres sēdēja 13 gadus vecs zēns, vēstī laikraksts "Postimees".

Ap pulksten 3 policijas patruļa uz šosejas fiksēja automašīnu, kas no Pērnavas virzījās ar ātrumu 130 km/h. Automobilim tika dots signāls apstāties, bet šoferis to ignorēja un turpināja braukt.

Pēc Pērnavas policijas iecirkņa patruļas vadītāja Anrī Murumā teiktā, dažviet automašīnas ātrums pakaļdzīšanās laikā pārsniedza 200 km/h.

"Patruļa, kas sekoja šai automašīnai, piesaistīja papildu spēkus, lai apturētu bīstamo transportlīdzekli. Otra policijas patruļa uzstādīja šķērsli uz ceļa. Tomēr "Porsche" vadītājam izdevās to apbraukt, kas patruļai lika uz ceļa priekšā novietot jaunu šķērsli - tā dēvēto ezīti," skaidroja Murumā.

Pietuvojoties "ezītim", vadītājs turpināja braukt pa ceļa malu. Pēc dažiem simtiem metru braucējs atgriezās uz šosejas, kur ietriecās policijas automašīnā, kas bloķēja viņam ceļu. Tā kā "Porsche" riepa bija pārsprāgusi, vadītājam neatlika nekas cits kā padoties.

Policija konstatēja, ka ar auto brauca 13 gadus vecs zēns, un mašīnā vēl atradās 12 gadus veca meitene un 16 gadus vecs puisis. Pēc bērnu teiktā, viņi slepeni paņēma automašīnu no 13 gadus vecā zēna vecākiem, un brauca ar to no Paides uz Pērnavu, lai paēstu "McDonald's", un jau bijuši mājupceļā, kad patruļa nolēma viņus apturēt.

"Kad zēnam, kurš vadīja automašīnu, likumsargi jautāja, kāpēc viņš nolēma bēgt, viņš atbildēja, ka baidījies no iespējamām sekām," sacīja Murumā.

"Tā ir absolūta laime, ka bērni ir sveiki un veseli. Es strādāju par policistu 20 gadus un zinu, cik traģiski tas var beigties. Mēs runājām gan ar bērniem, gan viņu vecākiem un paskaidrojām, kas varēja notikt. Es atkārtoju visiem pieaugušajiem: vecākiem vajadzētu zināt, kur atrodas viņu bērni un ko viņi dara. Mums arī bērniem jāizskaidro visdažādākie jautājumi, arī tie, kas saistīti ar satiksmes drošību," piebilda Murumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu