Nevēlamies likt cilvēkiem ar ļoti maziem ienākumiem maksāt nesamērīgi lielu nodokli, pauž Kariņš (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība nekādā gadījumā nevēlas likt cilvēkiem ar ļoti maziem ienākumiem maksāt nesamērīgi lielu nodokli, šodien pēc valdību veidojošo partiju tikšanās žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Koalīcija turpina darbu pie nākamā gada valsts budžeta un to pavadošajiem likumprojektiem. Otrdien valdības darbakārtībā iekļauta virkne likumprojektu, kas saistīti ar minēto jautājumu.

Darbs pie atsevišķiem jautājumiem, tostarp alternatīvajiem nodokļiem, vēl tiek turpināts, atzina premjers.

"Meklējam, kā pareizi to ierakstīt.

Mēs nekādā gadījumā nevēlamies un neiesim tajā virzienā - likt cilvēkiem, kuri godīgi strādājot, nespēj nopelnīt minimālo algu, maksāt nesamērīgi lielu nodokli," uzsvēra politiķis.

Kariņš skaidroja, ka patlaban tiek strādāts pie tā, kā ieviest iespējami vienkāršu nodokļu samaksas sistēmu sistēmu, paredzot "turēties pie progresivitātes un taisnīguma principiem".

Premjers solīja, ka ar piedāvājumu alternatīvo nodokļu režīmu pārskatīšanai varēs iepazīstināt tad, kad darbs pie tā tiks noslēgts.

Kā ziņots, ierēdniecības līmenī vēl turpinās diskusijas, vai autoratlīdzību nodokļu režīma jauno regulējumu ieviest no 2021. gada vidus vai 2022. gada, šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistus informēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Politiķis akcentēja, ka politiskā vienošanās jau ir panākta iepriekš un pašlaik par vairāk administratīviem jautājumiem turpinās diskusijas ierēdniecības, valsts sekretāru līmenī.

Jau vēstīts, ka nākamajā gadā alternatīvajiem nodokļu maksāšanas režīmiem tiek plānots piemērot minimālās sociālās iemaksas.

Kā ziņots, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija (LGA) pārstāvji aģentūrai LETA pauda, ka Finanšu ministrijas piedāvātie ierosinājumi izmaiņām autoratlīdzību aplikšanai ar nodokļiem joprojām ir nepārdomāti un kaitīgi kultūras un grāmatniecības nozarēm.

"Mūsu dati liecina, ka autortiesību saņēmēji vai nu nevēlas, vai nemaz nevar veidot mikrouzņēmumus vai kļūt par pašnodarbinātām personām. Tas nozīmē, ka izdevējdarbības projektu autoratlīdzību pozīcija sadārdzināsies aptuveni par 47%," lēš LGA.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu