Gardie pelmeņi - vai un kā tos lietot uzturā, lai nekaitētu sev?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Gardie un universāli pagatavojamie pelmeņi ir lielisks produkts, lai sagādātu siltu maltīti steidzīgos apstākļos. To, kā uzturā lietot šo produktu, lai tas nekaitētu veselībai, skaidro "Postimees".

Kvalitatīvi pelmeņi ir gatavoti no dabīgām sastāvdaļām. Mīkla gatavota no ūdens, olām un miltiem. Kā pildījumu parasti izmanto sasmalcinātu jēra, cūkas vai liellopa gaļu. Ir arī pelmeņi, kas pildīti ar sēnēm, mājputnu gaļu, jūras veltēm un zivīm.

Mājās gatavoti pelmeņi ar gaļas pildījumu ir vērtīgs olbaltumvielu avots un satur šādas noderīgas vielas: vitamīnus PP, D, B, A, E, C, kobaltu, magniju; kāliju, dzelzi, selēnu un cinku.

Pelmeņos, kas pildīti ar zivīm vai jūras veltēm, ir daudz joda un fosfora. Šā produkta vidējais kaloriju saturs ir aptuveni 225 kcal uz 100 g. Mērens mājās gatavotu pelmeņu patēriņš ir labs sirds un asinsvadu, nervu, reproduktīvajai un imūnsistēmai.

Jāpatur prātā, ka pārmērīgs pelmeņu patēriņš var iztaisīt aizcietējumus, aptaukošanos un aterosklerozes attīstību. Nav ieteicams ēst šo produktu kopā ar sviestu, kečupu un majonēzi.

Šī kombinācija veicina ātru svara pieaugumu, ļoti noslogo gremošanas sistēmu, kā arī negatīvi ietekmē sirds un asinsvadu veselību.

Iegādājoties pelmeņus, jāpievērš uzmanība to sastāvam, jo ​​lielākā daļa ražotāju saviem produktiem pievieno dažādas ķīmiskas piedevas garšas uzlabošanai. Svarīgi pievērst arī uzmanību sāls un cukura daudzumam.

Galvenie secinājumi: centies pelmeņus gatavot pats, jo tieši tad tu būsi drošs par izmantotajiem produktiem, nebaudi tos ar treknām mērcēm; ja iegādājies veikalā - rūpīgi izpēti sastāvu!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu