LOK vēlas pārņemt Semjonovas vadīto olimpiešu sociālo fondu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uljana Semjonova
Uljana Semjonova Foto: Agnese Gulbe/LETA

LOSF savu darbību uzsāka 1990.gadā, bet kā atklātais sabiedriskais fonds tika dibināts 1996.gadā. Divkārtējā olimpiskā čempione basketbolā Semjonova LOSF vada kopš tā pirmsākumiem.

Trešdien pie izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) viesojās LOK prezidents Žoržs Tikmers, Semjonova un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta vadītājs Edgars Severs.

Kā stāstīja Severs, LOK piedāvājumā ar nākamā gada 1.janvāri fonds savu darbu turpina kā olimpiskās komitejas struktūrvienība. 

"Šajā LOK piedāvājumā nav paredzēts samazināt mūža pabalstus, ir pat plānots papildus sniegt atbalstu veselības apdrošināšanas formā. LOK ieskatā līdzekļu ekonomēšana varētu būt uz administratīvo izmaksu samazināšanu," stāstīja Severs.

IZM Sporta departamenta vadītājs atklāja arī, ka sarunas vēl tiks turpinātas, jo Semjonova pauda daļējas bažas par šo LOK piedāvājumu. "Vēl nav uzlikts uz papīra, kādā veidā fonds varētu funkcionēt no 1.janvāra. LOK savu sākotnējo piedāvājumu precizēs," teica Severs.

Tāpat viņš atklāja, ka Semjonovas loma fondā nemainītos un viņa turpmāk saņemtu algu kā LOK struktūrvienības vadītāja. 

Atbilstoši LOSF statūtu punktā 6.4. noteiktajai kārtībai, Konsultatīvā padome jūnijā vienojās par termiņa pagarināšanu Semjonovai uz nākamajiem trijiem gadiem.

Jau ziņots, ka jūlijā LOSF Konsultatīvās padomes priekšsēdētāja amatā kā LOK pārstāvis tika iecelts olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kāris Lejnieks.

LOSF piešķir un izmaksā ikmēneša pabalstus sportistiem, Latvijas olimpiskās komandas kandidātiem, viņu treneriem, kā arī ikmēneša pabalstus sporta veterāniem - izciliem sportistiem, treneriem un sporta darbiniekiem.

Šobrīd LOSF atbalstu saņem 170 Olimpiskās komandas kandidāti, sportisti un treneri, kā arī 175 sporta veterāni. LOSF finansē Izglītības un zinātnes ministrija, šiem mērķiem 2020.gadā piešķirot 2 538 765 eiro.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu