Rīgā trīs draugu kopīga alkohola lietošana beidzas ar asiņainu kautiņu - konfliktā pielietots cirvis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cirvis. Ilustratīvs attēls.
Cirvis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vienā no Lienes ielā esošajiem pagalmiem trīs kaimiņu starpā sarīkots asiņains kautiņš, jo dzērumā vīrieši sastrīdējušies un vienam no konfliktā iesaistītajiem prātā ienācis kautiņā pielietot cirvi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāds 50 gadus vecs Lienes ielas iedzīvotājs, kurš līdz šim nebija nonācis policistu redzeslokā, un nekad nav sodīts, pamatīgi sabojāja savu atlikušo dzīvi. Pagalmā lietojot grādīgus dzērienus ar saviem kaimiņiem, vīrietis zaudēja kontroli pār emocijām un pudeles brāļiem negaidīti uzbruka.

Rezultātā trīs vīru izklaide pārvērtās asiņainā kautiņā, jo smagi iereibušais kungs, lai pierādītu savu taisnību, ņēma rokās cirvi, smagi savainojot vienu no oponentiem. Cietušie sāka kliegt, lai kāds no apkārtējiem sadzirdētu un izsauktu mediķus un policiju.

Pēc brīža vienā no Lienes ielas pagalmiem arī iebrauca likumsargi un agresoru veiksmīgi aizturēja un aizveda uz iecirkni. Vissmagāk cietušais vīrietis nonāca slimnīcā.

"Valsts policija notikuma vietā šo vīrieti aizturēja un šobrīd persona ir ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu, proti, par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās," skaidroja Valsts policija.

Pants, pēc kura likumsargi uzsākuši kriminālprocesu, lietas izmeklēšanas gaitā var tikt pārkvalificēts uz vieglāku vai smagāku. Tas atkarīgs no cietušā vīrieša veselības stāvokļa.

Video: "'Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu