Žagars: Piesardzības nolūkos visi Dailes teātra darbinieki veiks Covid-19 testus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dailes teātris sāk 101. sezonu (Juris Žagars)
Dailes teātris sāk 101. sezonu (Juris Žagars) Foto: publicitātes

Piesardzības nolūkos visi Dailes teātra darbinieki veiks Covid-19 testus, aģentūru LETA informēja Dailes teātra direktors Juris Žagars, apstiprinot, ka vienai personai, kura strādā dekorāciju ražošanas cehā nedēļas sākumā konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Žagars norādīja, ka minētā persona nav bijusi kontaktā ar pārējo personālu, tomēr, lai samazinātu riskus, teātris ir lūdzis iespējamām kontaktpersonām ievērot pašizolāciju. Dailes teātra direktors atzīmēja, ka ir izdevies precīzi identificēt tos darbiniekus, kuri teorētiski varētu būt saskārušies ar personu, kurai konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Dailes teātra direktors vērsa uzmanību, ka kopš darbības atsākšanas tikuši veidoti "mikro burbuļi", sekojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem. Teātra departamenti tikuši savstarpēji norobežoti, piemēram, arī kafejnīcas apmeklējums katram konkrētam departamentam bija citā laikā, lai novērstu cilvēku sastapšanos. Žagars pastāstīja, ka mākslinieciskais personāls, kā arī administrācija strādā atsevišķi, tāpat nošķirti ir arī tehnisko darbnīcu darbinieki.

Žagars apliecināja, ka drošības nolūkos viss personāls šodien veiks Covid-19 testus, norādot, ka šāda turpmāk varētu būt ikdiena daudziem kolektīviem, proti, ik pa laikam Covid-19 tests būs jāveic visiem darbiniekiem.

LETA jau vēstīja, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - kopumā 137 jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais jauno Covid-19 gadījumu skaits bija 109 - 7.oktobrī, kad tas pirmo reizi pārsniedza simts gadījumus.

Pagājušajā diennaktī veikts 4551 Covid-19 tests, bet pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 3%. SPKC iepriekš norādījis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 353 788 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 2507 personas, bet 1322 izveseļojušās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu