Covid-19 uzliesmojis četrās izglītības iestādēs Aizputes novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola. Ilustratīvs foto.
Skola. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Līdz piektdienai, 9. oktobrim, Aizputes novadā saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta četrās izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Elita Malovka.

Viņa stāstīja, ka šajās skolās ar Covid-19 ir slimi četri pedagogi. Visvairāk saslimušo ir Aizputes vidusskolā, kur slimi ir divi pedagogi un aptuveni 30 skolēni, tādēļ līdz 20.oktobrim mācības skolā notiek attālināti. 40 skolotāji atrodas pašizolācijā.

"Vairāki Aizputes vidusskolas skolotāji strādā arī citās novada izglītības iestādēs. Lai nepieļautu slimības izplatību, pašizolācijā esošie skolotāji citās novada skolās savu mācību priekšmetu māca attālināti," stāstīja Malovka.

No 8.oktobra līdz 16.oktobrim Kazdangas pamatskolas 7.klases skolēni atrodas karantīnā, savukārt no 12.oktobra līdz 16.oktobrim karantīnā būs jāuzturas Aizputes pagasta pamatskolas 6.klases skolēniem. Karantīnā būs jāuzturas arī Kalvenes pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes vienai grupai.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem līdz 6.novembrim klātienē nenotiks arī interešu izglītības nodarbības, piebilda Izglītības nodaļas vadītāja.

Malovka rosinājusi skolu direktorus ar bērniem pārrunāt drošības aspektus, kas jāievēro arī mājās.

Ievērojot pašvaldībā pieņemto lēmumu, ir atcelti visi publiskie pasākumi, kas iepriekš bija plānoti, tajā skaitā arī Skolotāju dienas pasākums.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati liecina, ka Aizputes novadā līdz 9.oktobra plkst.10 bija reģistrēti 47 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Kā vēstīts, Aizputes novadā Covid-19 uzliesmojums sākās Aizputes vidusskolā, tādēļ pašvaldība jau nedēļas sākumā nolēma atcelt visus publiskos pasākumus - kultūras, sporta un citi.

Aizputes novada domes sēdē nolemts, ka Aizputes novada domes administrācija līdz 16.oktobrim klātienē nepieņems apmeklētājus. Izņēmums izdarīts attiecībā uz Dzimtsarakstu nodaļu un pašvaldību klientu apkalpošanas centru, savukārt kasei noteikts četru stundu darba laiks.

Domes lēmumā noteikts, ka Aizputes vidusskolas pirmsskolas izglītības grupās līdz 20.oktobrim darbu organizē dežūrgrupu režīmā.

Piektdien epidemiologi ieteica Covid-19 ierobežojošos pasākumus, kādi jau ir spēkā Kuldīgas novadā un Daugavpilī, ieviest vēl vairākās pašvaldībās, tajā skaitā arī Aizputes novadā.

Speciālisti ierosinājuši papildu ierobežojos pasākumus uz noteiktu laiku, lai preventīvi neļautu infekcijai izplatīties caur sociāliem kontaktiem.

"Mēs neuzskatām par pareizu attiecināt vienādus pasākumus uz visu Latvijas teritoriju, uz visām pilsētām un novadiem, un pagastiem, arī uz tiem, kur nav neviena saslimšanas gadījuma un varbūt arī nebūs tuvākajā laikā. Mēs pielietojam to stratēģiju, ko atbalsta Eiropas Savienībā," sacīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu