FOTO ⟩ "Es pat nezinu, ko teikt." Šūmahera dēls Hamiltonam pēc tēva rekorda atkārtošanas pasniedzis aizkustinošu dāvanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: SIPA/Scanpix

Luiss Hamiltons svētdien Eifela "Grand Prix" izcīnīja savu 91. karjeras uzvaru F-1. Tas nozīmē, ka britu pilots ir atkārtojis leģendārā Mihaela Šūmahera sasniegumu. Pēc sacīkstēm Hamiltonu ar īpašu dāvanu pārsteidza Šūmahera dēls Miks.

Slavenajā Nirburgringas trasē Mihaels Šūmahers savas karjeras laikā triumfēja četras reizes. Ar uzvaru aizvadītās nedēļas sacīkstē Hamiltons ne tikai atkārtoja leģendārā vācieša karjeras uzvaru skaitu, bet arī izcīnīja jau karjeras piekto uzvaru Nirburgringā.

Šajā sacīkstē Hamiltons startēja no otrās pozīcijas - aiz komandas biedra Valteri Botasa. Tiesa, visai ātri soms savas kļūdas dēļ līderpozīciju zaudēja un jau 18. aplī viņš izstājās, jo pievīla mašīnas motors.

Sacīkstes turpinājumā Verstapenam Hamiltonu būtiski neizdevās apdraudēt un slavenais britu pilots varēja svinēt karjeras 91. uzvaru. Pēc brauciena, kā ierasts, tiek intervēti visi trīs uz pjedestāla finišējušie piloti.

Pēc sarunas ar medijiem pie Hamiltona pienāca Šūmahera dēls Miks un pasniedza britam sava tēva sarkano sacīkšu ķiveri.

Pēc dāvanas saņemšanas Hamiltons bija manāmi emocionāls: "Es pat nezinu, ko teikt. Tu uzaudz apbrīnojot cilvēku, kurš uzvarēja gadu no gada, sacīksti pēc sacīkstes. Cilvēku, kurš bija tik dominējošs. Nedomāju, ka kādam, jo īpaši man pašam, šķita, ka kāds Mihaelam spēs pietuvoties."

Miks Šūmahers šajā trasē bija ieradies, lai piedzīvotu pirmo testa braucienu pie šīs sezonas stūres. Jau iepriekš Miks testa braucienā Toskānā pie stūres sēdās sava tēva leģendārajam 2004. gada "Ferrari" bolīdam.

Tomēr šoreiz bija plānots, ka Miks varēs izmēģināt spēkus pie šīs sezonas mašīnas. Diemžēl slikto laikapstākļu dēļ pirmās divas treniņbraucienu sesijas tika atceltas un Šūmaheram jaunākajam iespēja vēl netika dota.

Nākamo sacīksti posmu piloti aizvadīs aiznākamajā nedēļas nogalē, kad norisināsies Portugāles "Grand Prix". Jau šajā sacīkstē Hamiltonam būs iespēja kļūt par uzvarām bagātākā pilota titula īpašnieku, nedalot to ar Šūmaheru.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu