Kozlovs ar diviem vārtiem atnes "Ventspils" futbolistiem panākumu Jūrmalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Kozlovs
Jevgeņijs Kozlovs Foto: optibetvirsliga.com

Optibet" Latvijas futbola virslīgā sestdien 22.kārtas spēlē uzvaru viesos izcīnīja "Ventspils" futbolisti, kas Jūrmalā, pateicoties diviem Jevgeņija Kozlova gūtajiem vārtiem svinēja uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku" un nostiprinājās virslīgas ceturtajā vietā, kamēr čempione "Riga" pēc panākuma izbraukumā nostiprinājās turnīra tabulas augšgalā.

Spēlē par ceturto vietu turnīra tabulā Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā ar 1:2 (1:1) piekāpās "Ventspilij".

Mačs Jūrmalā sākās "vētraini". 14.minūtē vārtus guva Kaspars Svārups, taču viņš bija aizmugurē, vārtus neieskaitot. Trīs minūtes vēlāk pēc Svārupa asprātīgas piespēles ar papēdi atpakaļ mājinieku soda laukumā ar kreiso kāju no teicamas pozīcijas pāri vārtiem sita Jevgeņijs Kozlovs.

Toties minūti vēlāk līdzīgā situācijā jau pie viesu vārtiem atlēkušo bumbu no vārtsarga laukuma līnijas ar kreiso kāju vārtos trieca bijušais ventspilnieks Nauris Bulvītis. Bumba vispirms skāra pārliktni, tad ielidoja vārtos - 1:0.

Savukārt abu puslaiku noslēgumā izcēlās Kozlovs. Viņš guva vārtus 41. un 83.minūtē, "Spartakam" iesisto vārtu skaitu šosezon palielinot līdz pieciem, bet virslīgas sezonā - līdz deviņiem, paceļoties uz dalītu piekto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Abas komandas kopā šajā mačā nopelnīja septiņas dzeltenās kartītes, mājiniekiem iekasējot par vienu vairāk

Jūrmalnieki virslīgā bez uzvarām pirms sestdienas cīņas bija bijuši vairāk nekā pusotru mēnesi, piecos mačos ciešot trīs zaudējumus un divreiz cīnoties neizšķirti. "Spartaks" pēdējās divās spēlēs minimāli zaudējusi abiem flagmaņiem no Rīgas (1:2).

Turpretī "Ventspils" bija četru bezzaudējumu sērijā, pēdējā mēnesī zaudējot punktus tikai pret vadošajām trim komandām. Iepriekšējā mačā spēles nogalē pret "Valmieru" tika gūti vārti, bet prieki bija īsi, jo vidzemnieki ātri atbildēja ar to pašu, un cīņa noslēdzās neizšķirti.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Kurzemes klubam nevarēja palīdzēt Giorgi Mčedlišvili.

Pirmajā aplī ar 3:1 uzvarēja "Ventspils", bet otrajā mačā noslēdzās neizšķirti 1:1. Trīs no četriem ventspilnieku vārtiem šajās spēlēs bija guvis bijušais jūrmalnieks Jevgeņijs Kozlovs.

Pēc salīdzinoši mierīgāka spēles ritējuma turpinājumā 41.minūtē pretuzbrukumā Kozlovs rezultātu izlīdzināja. Teicama piespēle no laukuma vidus Krisa Marlona Ondonga-Mbā izpildījumā ļāva izskriet krievu leģionāram divvientulībā ar viesu vārtsargu Konstantīnu Mahnovski, eleganti pārmetot bumbu viņam pāri - 1:1.

"Daugavpils" stadionā "Celtnieks" daudz piesardzīgāka futbola spēlē pieveica "Metta" komandu ar 1:0 (0:0).

Vienīgos vārtus 77.minūtē guva Maksims Toņiševs, kurš laukumā Andreja Kovaļova vietā bija nācis vien pirms astoņām minūtēm. Viņš paspēja tikt arī pie dzeltenās kartītes, to nopelnot 86.minūtē par asumiem pret Raimondu Krolli. Pēc gūtajiem vārtiem mājiniekiem akurāti, precīzi un pacietīgi spēlējot ar bumbu un nedodot iespēju viesiem atspēlēties.

Jau 73.minūtē sarkano kartīti viesu rindās bija nopelnījis Lūkass Vapne.

Tā bija spēle par nepalikšanu priekšpēdējā vietā, kas nozīmē piedalīšanos pārspēlēs par palikšanu virslīgā ar otru labāko pirmās līgas komandu.

"Daugavpils" virslīgā bija zaudējusi trīs spēles pēc kārtas un piedzīvojusi neveiksmes septiņās no pēdējām astoņām cīņām. "Metta" komandai bija divi zaudējumi pēc kārtas un seši - pēdējos septiņos dueļos.

Pirmajos divos apļos pārliecinošas uzvaras (4:2 un 4:1) svinēja Daugavpils vienība. Pirmajā kārtā latgaliešiem divreiz izcēlās Namdī Ofors, kurš tagad jau atrodas RFS komandā.

Jau ziņots, ka "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā piekāpās "Riga" ar 0:2 (0:1).

Uzvaras vārtus Stefans Miloševičs guva jau mača otrajā minūtē.

Mājinieki spēlēja atraisīti un mēģināja uzlauzt "Riga" aizsardzību, taču, atkailinot savus vārtus, ielaida "golu" pretuzbrukumā.

70.minūtē aukstasinīgi un meistarīgi nospēlēja Jakubs Hora. Viņš saņēmu lielisku piespēli, kas viņu izvirzīja vienu pret vienu ar vārtsargu Vladislavu Kurakinu. Ar vienu kustību Hora tika garām vārtsargam un raidīja bumbu vārtu augšējā daļā pāri traucēt mēģinājušajam Jēkabam Šteinburgam - 2:0.

Jelgavnieki virslīgā pirms sestdienas spēles bija svinējuši divas uzvaras pēc kārtas, pārspējot savas tuvākās sekotājas turnīra tabulā "Metta" komandu un "Daugavpili".  Izlašu pārtraukumā "Jelgava" šķīrās no septiņiem futbolistiem, kuru vidū ir arī šīs sezonas vienības labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

Tikmēr "Riga" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, tuvojoties trešajam Latvijas čempionu titulam pēc kārtas.

Iepriekšējos divos apļos "Riga" abās spēlēs uzvarēja ar 3:0, izceļoties sešiem dažādiem futbolistiem.

"Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā sagrāva "Tukums 2000"/TSS vienību ar 5:0 (3:0), "hattrick" noformējot Ērikam Punculam, kurā tieši piedalījās četru vārtu tapšanā.

Turklāt Punculs laukumā 21.minūtē nāca uz maiņu, nomainot Mohamedu Viktoru Djaņu.

Pirmos divus "golus" viesu vārtos 24. un 27.minūtē iesita Žorže Teišeira, pirmajā gadījumā asistējot Punculam. Vēl Teišeira trāpīja arī pa vārtu konstrukciju, tēmējot tālajā vārtu stūrī.

Pēc tam jau bija pienākusi Puncula kārta gūt vārtus, ko viņš ar lielu azartu izdarīja 43., 50. un 73.minūtē.

Piedevām 79.minūtē Luka Silagadze nerealizēja 11 metru soda sitienu. Viņš ilgi vilcinājās pirms sitiena izdarīšanas, taču viesu vārtsargs Ivans Baturins uz māņu kustībām neiekrita un atvairīja vārtos sisto bumbu.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 60 punktiem 22 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 21 spēli. 39 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Ventspilij", 29 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 28 punkti - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", par trim mazāk - "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu