Rīgā par graustu klasificē ēku Aleksandra Čaka ielā 34

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandra Čaka iela.
Aleksandra Čaka iela. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificējusi Aleksandra Čaka ielas 34 ēku par B kategorijas graustu un piemērojusi tās īpašniekiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi, aģentūru LETA informēja aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašvaldībā skaidroja, ka B kategorijas vidi degradējoša būve ir cilvēku apdraudoša būve potenciāli bīstamā tehniskajā stāvoklī, kuras uzturēšanā ir konstatēti acīmredzami nolietojošās būvju konstrukcijas, ir izmantots aizsargtīkls vai līdzīgs risinājums uz būves fasādes vai citām ārējām konstrukcijām, ir bojājumi jumta iesegumos un lietusūdens novadīšanas sistēmas elementos. Būvju sienās vai cokola stāvā ir plaisas, izdrupumi, atšķēlumi vai saistvielu izskalojumi.

Vidi degradējošu būvju komisija norādīja, ka dzīvojamā ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un pieder pieciem kopīpašniekiem. Ēka atrodas uz 394 kvadrātmetru liela zemesgabala. Rīgas domes Īpašuma departaments vairākkārt vērsās pie kopīpašniekiem, lai tiktu sākti ēkas fasādes atjaunošanas darbi, tomēr atbilde nav saņemta.

Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē nolēma arī no "graustu saraksta" izslēgt pašlaik pilsētā atjaunotās ēkas. Piemēram, būvi Dzirnavu ielā 1, kuru komisija kā graustu klasificēja 2019. gada septembrī. Patlaban ēkai ir atjaunota fasāde un tās elementiem noņemts aizsargtīkls.

Arī daudzstāvu ēkai Antonijas ielā 13, kura kā B kategorijas vidi degradējoša būve tika klasificēta 2018. gada novembrī, pašlaik ir atjaunota vēsturiskā fasāde un novērsti ēkas uzturēšanas trūkumi. No saraksta izslēdza arī vienstāva mūra ēku K.Barona ielā 130, jo īpašnieki ir atjaunojuši tās fasādi un novērsuši būves degradāciju pilsētvidē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu