"Dzīvo tā, lai nebūtu kauns no epidemiologiem!" "Twitter" lietotāji par Covid-19 un jaunajiem ierobežojumiem (2)

Foto: Twitter/@JeanneDielman_
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Covid-19 uzņem apgriezienus - Rīgā vien kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 873 cilvēkus. Vīrusa izplatībai augot, esam spiesti atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem, par ko viedoklis ir lielai daļai sabiedrības. Portāls "Apollo" piedāvā vietnes "Twitter" ierakstu apkopojumu.

No sestdienas, 24. oktobra, spēkā stājas virkne jaunu ierobežojumu. Daudzi par to ir pikti, taču liela daļa sabiedrības uzskata, ka mums vajadzētu sekot citu valstu piemēram un ierobežojumiem vajadzētu būt stingrākiem, ņemot vērā straujo vīrusa izplatību valstī.

No sestdienas spēkā ir prasība sejas un deguna aizsegus lietot sabiedriskās vietās, paredzot, ka tās izmanto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās.

Iebildumi pret sejas masku valkāšanu daļai sabiedrības bija jau līdz šim un šķiet jaunie ierobežojumi neko daudz nav mainījuši. Joprojām ir daudz cilvēku, kuri spītīgi cīnās pret masku lietošanu un pret cilvēkiem, kuri tās valkā. Tiesa, netrūkst arī cilvēku, kuri mudina ievērot šo šķietami vienkāršo prasību.

Ne reizi vien par sejas masku nevalkāšanu cilvēki aizbildinājušies ar savu aizmāršību. Kāds "Twitter" lietotājs raksta, ka tieši tā iemesla dēļ iegādājies vairākas.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule un Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis atgādina, ka sejas un deguna aizsegi nav brīnumlīdzeklis, kā dēļ drīkstētu neievērot divu metru distanci, savukārt bērnus labāk lieki uz veikaliem līdzi neņem. 

Arī premjers Krišjānis Kariņš vērš sabiedrības uzmanību, ka šis ir izšķirošs brīdis vīrusa apkarošanā un cilvēkiem jārīkojas atbildīgi, lai nebūtu jāpieņem stingrāki ierobežojumi, kas līdzinātos pavasarī piedzīvotajam.

Inficēto skaitam augot, pieaugusi arī sabiedrības uzticība aplikācijai "Apturi Covid".

No pirmdienas, 26. oktobra, valsts apmaksātus Covid-19 testus varēs veikt tikai ar ārsta norīkojumu. Bez ģimenes ārsta nosūtījuma Covid-19 analīzes "E.Gulbja laboratorijā" varēs nodot par 53 eiro, "Centrālajā laboratorijā" par brīvprātīgi nodotajām analīzēm vajadzēs maksāt 45 eiro, bet pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" laboratorijā - 38,83 eiro. Tiem, kas testam pieteikušies līdz piektdienai, 23. oktobrim, tests nākamnedēļ tiks veikts bez maksas.

Arī par šīm izmaiņām "Twitter" lietotājiem bija viedoklis.

Situācijai valstī saasinoties, ir svarīgi atcerēties būt atbildīgam. Rīkojoties prātīgi un saliedēti, vīrusa izplatības tempiem būtu jāsamazinās, tāpēc cilvēki vērš viens otra uzmanību uz būtisko, un aicina rīkoties gudri.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu