"Man katru dienu nākas aizstāvēt gan sevi, gan savu dēlu." Sievietei ASV piedzimst dažādas ādaskrāsas dvīņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Doriana Džonsone no Viljamsburgas ASV kļuvusi par pavisam neparastu dvīņu māmiņu - lai arī abi brāļi pēc sejas vaibstiem līdzinās saviem vecākiem, svešniekiem bieži vien rodas jautājumi, vai viens no bērniem nav adoptēts, jo ir ar gaišu ādas krāsu, vēsta portāls "Metro".

Divus gadus veco Zakarija un Zavida māmiņa žurnālam atklājusi, ka mirklī, kad viņai ir parādījuši jaundzimušos, viņa neesot spējusi valdīt asaras, jo viņa apjautusi, cik grūti varētu būt Zavidam, kurš ir piedzimis ar albīnismu - ādas pigmentācijas trūkumu.

Doriana stāsta, ka viņas bažas daudzos gadījumos esot apstiprinājušās - dodoties ar dvīņiem ikdienas gaitās, piemēram, uz rotaļu laukumu, sievietei bieži vien esot jāsaskarās ar citu vecāku remarkām un jautājumiem. Kādā gadījumā sievietei pat vaicāts, kādēļ viņa ir adoptējusi vēl vienu bērnu, ja reiz viņai jau dēls, kurš līdzinās mātei.

"Šie jautājumi vienmēr ir visai sāpīgi. Es nevaru ciest, ka svešinieki vērtē Zavidu, mani un manu vīru tikai tādēļ, ka bērnam ir atšķirīga ādas krāsa. Man katru dienu nākas aizsargāt gan sevi, gan savu dēlu - lai arī šī ir reti sastopama parādība, tā tik un ta ir diskriminācija," portālam stāstījusi dvīņu mamma.

Džonsone tāpat uzsvērusi, ka brāļiem jau no mazotnes māca to, ka otru ir jāaizstāv, savukārt Zavidam bieži tiek minēts, ka sava atšķirīguma dēļ viņš ne ar ko nav sliktāks par citiem bērniem.

"Es gribu, lai mans dēls zina, ka ir īpašs. Vēlos, lai viņš sevi iemīl tik stipri, lai atlikušo dzīvi viņam būtu vienalga par apkārtējo viedokli. Galvenais, lai viņš zina, ka ģimene viņu mīlēs neraugoties ne uz ko," izteikusies sieviete.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu