Nicā pie baznīcas noticis uzbrukums. Sievietei nogriezta galva, vairāki ievainotie (21)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Uzbrukumā ar nazi pie baznīcas Nicā, Francijas dienvidos, ceturtdien, 29. oktobrī, noslepkavoti trīs cilvēki, tostarp vienai sievietei nogriezta galva, paziņojusi policija.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns paziņojis, ka pilsētā turpinās policijas operācija, kamēr Nicas mērs Kristiāns Estrosi pavēstījis, ka uzbrucējs esot arestēts.

Estrosi piebildis, ka notikušais atgādina teroraktu. Spriežot pēc mēra ziņotā, uzbrukums noticis Nicas Dievmātes bazilikā vai pie tās. Policija apstiprināja, ka uzbrukumā miruši divi cilvēki.

"Reuters" ziņo pat trim mirušajiem. Citos avotos izskanējusi informācija, ka nogalinātas divas sievietes, kamēr viens vīrietis ir kritiskā stāvoklī.

Francijas policija raidorganizācijai NBC apstiprinājusi, ka uzbrucējs tika sašauts un nogādāts slimnīcā.

Kāds ir uzbrukuma motīvs, pagaidām nav zināms.

Informācijas avots policijā atklājis, ka nogalināto vidū ir sieviete, kurai nocirsta galva. Šādu informāciju pieminējusi arī politiķe Marina Lepēna.

"Reuters" žurnālisti notikuma vietā novēroja bruņotus policistus. Notikuma vieta ir nožogota, un tur ieradušies ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju auto.

Francija vēl nav atguvusies pēc vēstures skolotāja brutālās slepkavības 16. oktobrī Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā.

47 gadus vecais skolotājs tika noslepkavots pie skolas, kurā viņš strādāja. Viņam tika nogriezta galva.

Uzbrucējs bija 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečenu imigrants Abdullahs Anzorovs, kuru sašāva policija un kurš no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira.

Izmeklētāji uzskata, ka Anzorovs uzbruka Patī, jo skolotājs stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc notikušā paudis stingru atbalstu vārda brīvībai, aizstāvējis karikatūru publiskošanu un solījis cīnīties pret radikālo islāmu.

Makrona izteikumi ir sadusmojuši musulmaņus visā pasaulē, un musulmaņu valstīs spēkā pieņemas aicinājumi boikotēt Francijas ražojumus.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu